16 Kasım 2009 Pazartesi

Şimdi Nerde VIII

Cristiano Ronaldo , Ricardo Quaresma , Hugo Viana ve Fabio Paim .Portekizin 2000 jenerasyonunun açık ara en iyi ortasahaları ve hatta en iyi yetenekleri.Ayrıca hepsi Sporting çıkışlı oyunculardı.

C.Ronaldo'yu biliyoruz , Quaresma şu anda ne yapar ne eder hiçbir fikrim yok ama Inter'in oyuncusu , Fabio Paim aralarında en kötü duruma düşen oyuncu olmuş şaşalı Sporting kariyerinden sonra Sporting'in pilot takımına gitmiş.Orada yapamadıktan sonra başka bir takıma gitmiş.

Bir kez şans yüzüne gülmüş ve Luis Felipe Scolari Chelsea'ye transfer etmiş ama hiç oynamadan yine ismi bilinmeyen takımlara gitmiş.Kısacası Fabio Paim için hikaye çok çabuk bitmiş.

Şimdi nerde bölümünün konusu ise Hugo Viana.Bu grubun içinde 2000-2001 senesinde aldığı Avrupa'nın En İyi Genç Oyuncusu ödülü ile ilk parlayan oyuncuydu Hugo Viana.Hugo'nun oyununu kısaca inanılmaz akıl dolu paslar , takımı yönetme yeteneği ve mükemmel frikiklerle anlatabiliriz.C.Ronaldo gibi şova yönelik hareketleri olmazdı ama attığı paslarla birçok kez oyuncuları kaleci ile karşı karşıya bırakmıştır.

19 yaşında Avrupa'nun En İyi Genç Oyuncusu ödülünü kazanan Hugo aynı sene 12 milyon euroya Newcastle United'a transfer oldu.Sir Bobby Robson ortasahanın ortasında oynayan oyuncusunu sol kanada koyunca oyuncu çok problem yaşadı ve bu da performansına etki etti.Hugo 2 sezon da çoğu yedekten girmek üzere olan 39 maç oynadı bu maçlarda yaptığı inanılmaz asistler ve çok güzel goller var ancak bu aşk ne yazık ki iki taraf içinde iyi olmadı.Şimdi araştırma yaparken insanların keşke Newcastle'a gitmeseydi orası gençleri öğütüyor yazılarını okuyorum da Hugo biraz da bu olayın kurbanı oldu gibi gözüküyor.

2004-2005 senesinde Sporting'e geri dönen Hugo eski zamanlarındaki gibi inanılmaz iyi oynayarak takımını Uefa da finale çıkardı.Takımının maestrosu olan oyuncuyu Sporting geri almak istese de Portekiz'e geri dönmeye hazır değilim diyerek bu teklifi red etti.

O sene Valencia tarafından transfer edilen Viana burada Ruben Baraja ve David Albelda gibi mevkisinde oynayan iyi oyuncularla yarışmak zorunda kaldı.Viana 2 sene de 44 maç oynadı.Bu maçların bazılarında çok iyi goller , paslar atmış olsa da 2 sezonun sonunda Baraja ve Albelda ikilisine yenilip Osasuna'ya kiralandı.

Osasuna kariyerindeki en büyük sakatlığı yaşadığı yer oldu.Sezon öncesi yapılan hazırlıklarda sakatlanan Viana 4 ay boyunca takımdan uzak kaldı.Geri döndüğünde takım da yeri olmayan Viana o sezon sadece 9 maçta oynadı.Ancak Osasuna'nın oynadığı son 3 maçta oynarak takımın lig de kalmasına önemli katkı da bulundu.

Geçen sene Valencia da çok fazla forma şansı bulamayan Viana 3 uefa kupası maçı ve birkaç kupa maçında oynamak dışında hiç forma giyemedi.

Bu sene dönmem dediği Portekiz'e Sporting'den çok daha kötü durumda olan Braga'ya giderek döndü.Şu ana kadar çok iyi giden Hugo 10 maçta 4 gol attı.Bundan daha önemlisi eski zamanlarındaki gibi oynayan Hugo daha 26 yaşında yani daha hiçbişey için geç değil.Ancak bilinen bişey varki Sporting akademisinin en başarılı oyuncusu asla beklenen kariyere sahip olamayacak.

1 yorum:

  1. Muhtemelen 1-2 seneye kadar Villareal ayarı bir takıma gider İspanya'da Hugo. Ama dediğin gibi bekleneni asla ypamayacak maalesef.

    Çok iyi yazı. Tebrikler.

    YanıtlaSil