19 Kasım 2009 Perşembe

Henry'nin Eli

Herkes bişeyler yazmışken ben de düşüncelerimi paylaşayım.Olayı kısaca anlatmak gerekirse uzatmanın 103. dakikasında ceza yayına gelen topu Henry eliyle düzelterek Gallas'a atıyor o da kaleye topu gönderiyor.

İlk önce Henry'nin zekasını takdir etmek lazım çok az futbolcu o topu eliyle düzeltip asisti yapabilirdi.Biraz şeytani bir zeka ama kutlanması gereken bir hareket.

İrlanda bence çok iyi oynadı.Trapattoni öğrencilerini çok iyi yetiştirmiş.O Shea'in düzeltip auta attığı top veya Duff'ın kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonlardan biri girseydi şu an çok farklı şeyleri konuşuyor olurduk.

Fransa milli takımı sizi bilmem ama artık bana çok itici geliyor.Özellikle 98-2000 dönemi sempatik Fransa takımını gördükten sonra bu takım aşırı derece de itici geliyor insana.Belki Zidane'ın artık olmayışı belki de o şair kılıklı Domenech'in takımın başında olması bilmiyorum ama Fransa gerçekten eski sempatik havasından çok uzaktaydı ki bu maçtan sonra fersah fersah uzaklaştı.

Dünden beri Henry'e bi sürü eleştiri yazıldı.Açıkcası ben anlamıyorum bu eleştirenleri.Dakika 103 olmuş favori olan takım kendi sahasında çok zor durumda ve bırakın takımın kaptanlığını ülkenin efsanevi oyuncularından birisiniz.Başarısızlık halinde bütün Dünya sizi eleştirecek zaten klüp takımınızda da durum kötü giderken bu sizin kariyeriniz için olabilecek en kötü şeylerden biri olacak top geliyor ve hadi bakalım herhangi biriniz o topu elle düzeltmeyin.

Henry'nin yaptığı şey kötü değil demiyorum ama hayatta hepimiz kazanmak için oyun kurallarının dışına çıkmıyor muyuz ? Zor durumlarda oyunu kurallarıyla oynamayıp avantaj sağlamaya çalışmıyor muyuz ?İnsanın en durdurulamaz isteklerinden biridir kazanma isteği ve bunun için insanlar her türlü şeyi yapabilirler.

Henry en son bıraktığım kadarıyla bir insandı ve onun böyle bişey yapması çok doğal.Adam zaten özür de diledi artık üstüne gidip saldırmanın bi anlamı yok.Kaldı ki İrlandalılar hiç bu olayın üstüne gitmiyorlar adamlar takımlarıyla gurur duyduklarını söylüyorlar zira onlar böyle bişeyi başından beri beklemiyorlardı.

Not:İrlanda halkı olayın üstüne gitmiyor yoksa federasyon maçın tekrarını istemiş ama tahmin ettiğiniz gibi red edilmiş.

2 yorum:

  1. haberine katılmakla birlikte bu olayda ne irlandalı olmak isterdim ne henry. Temizden Domenech olmak iyidir. Arkadaşın son bıraktığımızda ayak sayısı 2ydi.. onu bi daha araştırmak lazım.

    YanıtlaSil
  2. Domenech'in bu olaydan sonra bize ne biz finale çıktık gibi bi açıklaması varki adam gerçekten ne kadar dövülesi bi adam olduğunu yeniden kanıtladı.Artık nasıl bi torpilse takımı bu hale getirdi yine de takımın başında durabiliyor

    YanıtlaSil