1 Kasım 2009 Pazar

Fabregas


Videonun ilk 20 saniyesi gerekli olan bölüm ondan sonraki bölümde videoyu koyan giderek saçmalıyor.Bu gol dün oynanan Arsenal-Tottenham derbisinde Fabregas'ın attığı gol.

Cesc Fabregas ile ilgili bir blog da yazı okumuştum.Hangi blog tam olarak hatırlamıyorum yazan kişi kusura bakmasın ama yazının ana fikiri ''Messi ve C.Ronaldo'nun egemen olduğu futbol dünyasında en iyi kim sorusunda Fabregas hep unutuluyor.''

Bu bence son derece doğru bi tespit.Fabregas Dünya'nın en iyi oyuncularından biri konumunda ancak kimse onu Dünya'nın en iyi oyuncusu diye anmıyor.Nedenlerini aslında tahmin etmek pek zor değil.

En başta C.Ronaldo ve Messi Barcelona ve Real Madrid gibi Dünya'nın en iyi klüplerinde oynuyorlar.Fabregas ise Arsenal gibi bunların bi alt seviyesinde hiç bir zaman bunlar kadar başarılı olamayacak bir klüpte oynuyor.Böyle bi durumda ne kadar iyi oynarsa oynasın bu isimlerle beraber anılamıyor.Yoksa geçen sene Şampiyonlar ligi finali Arsenal ve Barcelona arasında oynansa elbet şu an da Fabregas daha fazla anılan bir isim olurdu.

Fabregas'ın hücuma yönelik ortasaha değilde daha ziyade oyun kurucu bir ortasaha olması da başka bi problem.Ronaldo ve Messi leblebi gibi gol atarken Fabregas daha çok takımı yöneten kişi oluyor.Futbol da takımı yöneten kişiden ziyade gol atan kişi ön planda olduğu için Fabregas buradanda Messi ve Ronaldo tarafından geçiliyor.

Arsenalli arkadaşlar biraz kızacak ama Fabregas şu anda pişme döneminde diyebiliriz.Yaşı daha 22 olan genç yıldız ne zamanki Barcelona'ya gider işte o zaman onun da gerçek değeri anlaşılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder