24 Kasım 2009 Salı

Filip De Wilde

Filip De Wilde Petr Cech ile birlikte Türk futboluna istemsiz olarak en çok yardım eden iki kaleciden biriydi.

2000 senesinde Galatasaray Uefa şampiyonu olmuştu.Haliyle herkesin Türkiye'den beklentisi çok büyüktü.Türkiye grupta İtalya , İsviçres, ve Belçika ile eşleşmişti.Beklentiler Türkiye'nin grubu geçeceği düşüncesindeydi ancak Larsson'un İsviçresi ve kendi başına bi efsane olan İtalya Türkiye için çok zorlu rakiplerdi.

Türkiye ilk maçında Okan'ın attığı gole rağmen Conte ve Inzaghi'nin golleriyle yenilmişti.Gruptaki 2. maçında berabere kalan Türkiye eğer Belçika maçını kazanamazsa gruplardan çıkamayacaktı.

İşte o maçın 45. dakikasında tam umutlar bitmeye başlamışken Hakan Şükür De Wilde ile birlikte topa çıktı. Hakan o kadar iyi zıpladı ki De Wilde el avantajına rağmen topu tutamadı ve gol oldu.Bu golden sonra Belçika dağıldı ve Hakan'ın ikinci golüyle turnuva da üst tura çıktık.

Üst turda Portekiz'in Figo , Nuno Gomes , Rui Costa gibi yıldızlara sahip olduğu o altın dönemine denk gelen Türkiye kupadan elenmişti ancak bu Türkiye futbol tarihindeki en büyük başarıydı.Bu başarı bize özgüven vermiş ve 2002'deki zaferin altyapısını oluşturmuştu.

De Wilde'ye gelince zaten kariyerinde en yüksek yer olarak Sporting'e giden kaleci kariyerinde sadece yaptığı bu hatayla hatırlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder