22 Kasım 2009 Pazar

F.C United Of Manchester

F.C United Of Manchester 14 Ocak 2005 senesinde kuruldu.Manchester United'ın Malcolm Blazer tarafından satın alınmasından sonra bir grup Manchester United taraftarı F.C United Of Manchester'ı kurdu.Kuruluşun başka bi sebebi de Old Trafford da artık maçların eskisi gibi zevkli geçmediğini ve işin endüstriyelleştiğini söylemeleriydi.Hedefleri eskiden sahip oldukları Manchester ruhuna yeniden sahip olmaktı.

10.ligden başlayan takım İngilteredeki profesyonel(premier,1.lig,2.lig)takımların 7'sinden daha fazla taraftar çekti.Ne var bunda demeyin İngiltere de herkes kendi kasabasının takımını tutar.Takım ilk senesinde 4.500 taraftar çekti ki düşünün diğer geri kalan bütün takımlar 4.500'ün üzerinde taraftara oynuyorlar .Ayrıca profesyonel takımlardan Bury ile aynı saha da oynayan takım ilk senesinde Bury'den daha fazla taraftar çekti.

İlk 3 senesinde 7. lige kadar yükselen takım şu an hala 7. lig de geçen sene play off larda elenen takım şu anda 2. sırada.Bu sene tarihinde ilk defa Fa Cup'a katılan takım 1. turda Nortwich Victoria takımına 3-0 yenilmiş.Takım artık eskisi gibi seyirciler tarafından ilgi görmese de hala 3.000 kişiye oynuyorlar.

Takım forma reklamı almıyor.Karlarının tamamını Manchester şehrine yatırıyorlar.Takımın kendine ait radyosu ve şu an çalışmasa da televizyonları var.Takım bu sene Uzak Doğu turnesi yapmış evet yanlış okumadınız abilerinin izinde onlarda bu yaz Uzak Doğu turnesi yapmışlar.

Futbolun giderek paranın etkisinde olduğu özellikle neredeyse bütün takımların zengin bi sahibi olduğu İngiltere de böyle taraftarlar tarafından kurulan ve paranın geri planda olduğu ender hatta belki de tek takımdır United Of Manchester.Kim bilir belki birgün abilerinin karşısına çıkarlar.

1 yorum:

  1. Bu takımı Looking For Eric'te gördüm :) Filmde bi Barcelona bi biz havası vardı şu reklam konusunda. United'dan sıra pek gelmiyor bu takıma sanırım.

    YanıtlaSil