2 Kasım 2009 Pazartesi

Serie A Da Son 9 Yılın En kötü Transferleri



Ricardo Quaresma (Inter 2008 )
Transferi için çok büyük paralar harcanan Quaresma Inter de asla istenen seviyeye gelemedi.Chelsea de de istenen gelişmeyi gösteremeyen Quaresma hala Inter takımının oyuncusu olsa da bu sezon hiç forma giymedi.

Quaresma daha önce de Barcelona'ya gitmiş ve orada da iş yapamamıştı.Küçük takımların büyük futbolcusu olabilen bir futbolcu Quaresma.

Nicolae Dica (Catania 2008)
Dica transfer edildiğinde herkes Catania'nın çok iyi bir transfer yaptığını söylemişti.Futbol olarak Adrian Mutu'ya çok benzediği söyleyenen Dica 6 ay kaldığı Catania da sadece 93 dakika oynadı ve sonra Iraklis'e transfer oldu.

Ricardo Oliveira ( Milan 2006)
Sheva'nın gidişinden sonra forvet arayan Milan Real Betisli Ricardo Oliveira'yı transfer etmişti.İlk maçında Lazio'ya karşı gol atan Oliveira bunun dışında 2 sezonda 25 maçta daha oynayıp 2 gol attı.

Sonradan Zaragoza'ya giden oyuncu şu anda Katar'da oynayan futbolculardan biri.

Olivier Kapo (Juventus 2004)
Luciano Moggi'nin en büyük yeteneklerinden biri adı sanı duyulmamış yıldızlar çıkartmaktır.Kapo'yu transfer ettiğinde yeni bir Pavel Nedved transfer ettiklerini söylemişti.Bunun böyle olmadığı 3 sezonda oynadığı 17 maçtan sonra ortaya çıktı.

Gaizka Mendieta ( Lazio 2001)
Gaza ile ilgili daha önce de yazmıştım.Valencia ile başarılarından sonra Lazio ona çok büyük paralar yatırmıştı. Gaza'nın başarısızlığından sonra Lazio büyük bir maddi dar boğaza girmişti.Gaza gittikten sonra Valencia bir daha asla eski Valencia , Gaza ise bir daha eski Gaza olamadı.

Al-Sa’adi Gheddafi (Perugia, Udinese, Sampdoria 2003-2007)
Libya Devlet Başkan'ının oğlu olunca tabii istediğin herşeyi yapabiliyorsun.Gheddafi takımlara para verdikçe onlar da onu transfer etti ve sonuç itibariyle Perugia da 1 kez Udinese de 1 kez Sampdoria da ise hiç oynamadan futbol kariyerini bitirdi.

Hakan Şükür (Inter ,Parma 2000-2002)
Uefa Kupasındaki ve Euro 2000 deki performansından sonra Inter'e transfer olan kral Inter de 25 maçta 5 gol attıktan sonra ki burada Christian Vieri'nin payı da büyük Parma'ya transfer oldu.Orada da 15 maçta 3 gol attıktan sonra kral Blackburn'e transfer oldu.

Shabani Nonda (Roma 2005)
Moggi'nin tavsiyesiyle Roma'ya transfer olan o dönemin en önemli forvetlerinden biri olan Nonda sakatlıklar yüzünden sadece 14 maç oynayıp 4 gol attığı 2 sezondan sonra Blackburn'e kiralandı.


Mido (Roma 2004)
Roma'nın yazın son günde transfer ettiği futbolcu koca sezonda sadece 8 maç oynadı ve 0 gol attı.

Mido sonradan Tottenham'a transfer oldu ama asıl anlamadığım konu bu adamın kariyeri.Her zaman çok yetenekli diye anılan bu futbolcuyu hiç bir zaman bişey başarırken görmedim daimi olarak yetenekli dendi ama hiçbir zaman bişey başarmadı.5-6 sene boyunca adam hiçbirşey başarmadan Dünya futbolunda önemli yerlerde bulundu.

Rivaldo (Milan 2002)
2002 Dünya Kupasındaki güzel oyunundan sonra Milan Barcelonalı yıldızı transfer etti.İtalya da sakatlıklar yüzünden fazla zaman alamayan alsa bile beklenenden çok uzak bir performans gösteren Rivaldo İtalya'dan ayrılırken İtalya ligi ve Şampiyonlar ligi kazanmıştı. Rivaldo'nun bu kupaların alınmasında ne kadar yardımcı olduğu ise tartışılır bişey tabii.

Javi Moreno (Milan 2001)
Milan'ın berbat bir forvet transferi daha.Alaves ile Uefa kupası finaline çıktıktan sonra İspanya'nın Gerd Müller'i Javi Moreno'yu transfer ettiler.İspanya'nın Gerd Müller'i (!) İtalya'ya adapte olamadı ve 16 maçta attığı 2 golden sonra İspanya'ya geri döndü.

Okan Buruk (Inter 2001)
Emre ile birlikte Inter'e transfer olan Okan Inter de hiçbir zaman Emre kadar iyi bir performans gösteremedi.3 sene boyunca sadece 25 maçta oynayan Okan sonra yeniden Türkiye'ye döndü.

Fabian Carini (Inter 2004)
Açık ara yapılmış en aptalca transferi sona bıraktım.Uruguay'ın Milli kalecisi Fabian Carini 2004 yılında Inter'e Fabio Cannavaro ve 10 Milyon Euro'ya Juventus'dan transfer oldu.

Inter de kısa zamanda 3. kaleci olan Carini 3 sene de 4 maç oynadı ve Inter'den ayrıldı.Ayrılmadan bir sene önce o evinde otururken Cannavaro Dünya Kupasını kaldırıyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder