12 Kasım 2009 Perşembe

Celtic ve Rangers'a izin çıkmadı !



Yıllar boyunca belli aralıklarla dillendirilen bazı planlar, uygulamalar vardır.İşte onlarda biri de Celtic ve Glasgow Rangers'ın EPL'e geçirilmesi.

Gçtiğimiz haftalarda hakkında yorum yapan Bolton Klübü Başkanı Phil Gartside, EPL'deki çekişmeyi yeterli görmemiş olacak ki bu iki takımın lige renk katacağını söylemiş ve lig yönetimini bu konu hakkında teklif vermiş.Haliyle toplanan yönetimden 14 red oyu çıkmış ve 'böyle bir kararın uygulanamaz' olduğu kanısına varılmış.

Aslında olaya 2 yönden bakmak lazım.

*İlk olarak EPL'in bu iki takıma ne kadar ihtiyacı var.Ne Celtic ne de Rangers zirvedeki 4'lüye kafa tutabilir.Onları bırakın Aston Villa,Tottenham ve ya Everton gibi 5. ve ya 6. sıraya oynayan takımlarla bile boy ölçüiemez.Yani işin açıkcası bi renk katacağı falan yok lige.

*İkinci olarak ise bu takımlar kendi liglerinde sürekli kafaya oynayan takımlar.Her sene 1. ve ya 2. oluyorlar.Bu sayede avrupa kuparlarına katılma hakkını kolayca elde ediyorlar.Olur da bu iki takım EPL'e geçerse acıkcası ben bir daha avrupaya gidebileceklerini zannetmiyorum.Zaten bu turnuvalardan tonla giriş parası ve yayın hakları için gelir elde ediyorken neden böyle bir kapıdan vazgeçsinler ki ?

İşin sonuc kısmına gelirsek gayet gereksiz bir hareket olduğu gün gibi ortada.Anlaşılan Bolton Klüp Başkanı takımının yenebileceğini düşündüğü için böyle bi teklifi tekrar gündeme getirdi.Ligdeki durumlarına bakarsak hiçte şaşılcak bir durum değil.


wally.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder