8 Kasım 2009 Pazar

Trabzonspor


Geçen sene 11. haftanın sonunda Trabzonspor 28 puanla liderdi.28 puan demek 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik olduğunu düşünürsek gayet iyi bir sonuç.Trabzonlular yavaş yavaş şampiyonluğa inanmaya başlamış Trabzon formaları giyinmeye başlanmıştı.

Ersun Yanal'ın her zamanki gibi tavşan atletliği kısa sürdü.Bu 28 puanlık tablodan sonra gelen mağlubiyetler bu yeni takım ve bu yeni hocanın sonunu getirmişti.Oysa ki Ersun Yanal zaten geçen sene takımdan bişey beklemeyin demesine rağmen.

Ersun Yanal'ın istifa ettiğini duyduğum zaman hiç şaşırmamıştım.Trabzonspor klübünün en önemli özelliklerinden biri sabırsız olmasıdır.Her zaman başarı ve şampiyonluk isterler ve sabır burada bulabileceğin bişey değildir.Ersun Yanal olayında da başkan Sadri Şener takımının yenildiği bir maçtan sonra hocaya küfüre kadar giden laflar ettikten sonra Ersun Yanal en iyisinin gitmek olduğunu düşünüp istifa etmiş.

Yaz ayında Sven Goran Erickson dahil bi sürü süper yıldız hoca ile görüşüldü ama sonunda Belçika liginde takımını küme düşmekten son anda kurtaran Hugo Bross ile anlaşıldı.Sonuç ortada takım 2 iler 1 geri gidiyor.O kovmaktan beter ettikleri adamın kurduğu sistemle oynayan takımla şimdi oynayan takım arasında dağlar kadar fark var.

Anlamadığım konu şu ; madem Ersun Yanal'ın 3 senelik planına uymayacaktınız neden adamı teknik direktör yaptınız ? Ersun Yanal en başından beri takımın 3 sene içersinde şampiyon olacağını ve Avrupa da güzel yerlere geleceğini söylerken neden dayanamayıp adamı gönderirsiniz ?

Bross da yakında gider yeni bi hoca gelir ama Trabzon veya Türk futbolundaki takımlar istikrar denen şeyin önemini anlamadıkları sürece hiçbir şey değişmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder