14 Kasım 2009 Cumartesi

Gai Assulin

12 yaşında antrenörünün isteğiyle Barcelona seçmelerine katılan İsrailli Gai'nin hayatı o noktadan sonra değişiyor.Ofansif Ortasaha ve Kanatlarda çok iyi olan Gai Barcelona'nın altyapısına kabul ediliyor.

2003-2007 arası Barcelona altyapısında olan Gai hızı , çalımları ve akıllı paslarıyla Barcelona altyapısında öyle bir parlıyor ki ona 16 yaşında profesyonel kontrat yapılıyor.Bu kontratın şartlarına göre Gai'yi almak için takımların 20 Milyon Euro'yu gözden çıkarmaları gerekiyor.Böyle bir kontratın yapılma sebebi ise Manchester United ,Chelsea,Milan,Arsenal gibi takımların bu genç yeteneği fark etmiş olmaları.

2007-2008 senesinde şampiyon olan Barcelona B takımında Guardiola'nın öğrencilerinden biri olan Gai Guardiola'nın A takıma çıkarken yanında götüreceğini söylediği oyunculardan biriydi.Ancak Gai'nin uzun süreli bir sakatlık yaşaması ve pasaportunun çıkmaması yani AB vatandaşı olmaması sorun yarattı.AB vatandaşı olmadığından dolayı bir kez A takımda oynarsa sonra B takıma dönemeyecekti ve bu yüzden beklemek zorunda kaldı.

Bu sezon Barcelona A takım kadrosunda bulunan Gai Barcelona fabrikasının son imalatı olacak gibi gözüküyor.Takım zaten öyle bi takım ki Messi,Bojan,Pedro,Gai bunlar sadece son 3-4 sene de ortaya çıkan yıldızlar.Arsenal'e giden Fabregas da bunların arasında sayılabilir.Bu adamların hem bu kadar yıldız transfer edip hem de bu kadar iyi bir altyapısı olması gerçekten Barcelona'yı bir klüpten fazlası yapıyor.

Arsenal de altyapıya önem verir ama onlar hiçbir zaman Barcelona gibi başarılar yakalayamamıştır. Arsenal demişken Gai Arsene Wenger'in bu yaz kesinlikle almak istediği oyuncular arasındaymış.Şaşırmadım açıkcası adam çocuk sapığı gibi 18 yaş üzeri kimseyi almayacak yakında.

Gai Barcelona da kalır mı yoksa Arsenal'e mi gider bilmiyorum ama bu çocuğu dikkatle izlemek lazım zira gelecek onun olacak gibi gözüküyor.

Gereksiz bilgi olarak Gai'nin ibranice de adı גיא אסולין‎ 'ymış.

1 yorum: