5 Ekim 2009 Pazartesi

Süper Lig Maçlarının Bedava Olma İhtimali


Haber çok eski bir haber ondan okuyunca yeni mi yazdın diye düşünmeyin çünkü gelişmeler var.

Trt Genel Müdürü İbrahim Şahin yaptığı açıklama da ihaleyi almak için ellerinden geleni yapacaklarını söylemiş.Arjantin modelinden örnek aldıklarını söylemiş Şahin.

Arjantin modeli olarak bilinen çalışmaya göre şifreli maç yayınlayan platformların işi zora girecek. Arjantin'de şifreli maç yayınları sebebiyle özellikle gençlerin maç seyredebilmek için belli ortamlarda toplanmalarının önüne geçmek için uygulanmaya başlanan yöntem Türkiye'ye gelecekmiş.

Açıkcası bu iş bence siyasi propagandadan başka bişey değil.Ülkenin ne kadar futbol sevdalısı olduğunu bilen yönetim maçları izleyemeyen büyük çoğunluğun gözüne girmek için yayın ihalesini almak istiyor.Bu ihalenin alınması sonucu bir dahaki seçimler de koz olarak kullanılacağını tahmin etmek hiç de zor değil.Burada yaptıkları iyidir kötüdür demiyorum ama kazın ayağı aslında öyle gençleri koruyalım fln olmadığını herkes tahmin edebilir.

Olayın bizim cebimize etkisi ise büyük.Emin olun devlet böyle bir işe kalkışıyorsa Digitürk kadar hatta daha fazla para vermek zorunda klüplere.Çünkü şifresiz olursa klüplerin stada seyirci sokması daha zor olacak.Örneğin Fenerbahçe'ye 44 tl verecek adam oturur evinin rahatında maçını seyreder.İhaleyi Devlet alacak dediğime bakmayın bu işten sonra elbet 'Yıllık Futbol Seyretme Vergisi'' adı altında hepimizden belli bir ücret alınacak.Yani izleyeni de izlemeyeni de parayı verecek kısaca.

Bunlar tabii benim tahminlerim şimdi kimseyi suçlamanın bi anlamı yok .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder