2 Ekim 2009 Cuma

Avrupa Ligi Böyle Olsa


Para ödülü arttırıldı , lig şekline döndü, heyacan arttırılmaya çalışıldı ama olmuyor.Bir türlü istenilen ilgi ve heyecanı yaratamıyor Avrupa ligi .Bırakın biz de yaratmayı takımlar bile artık istenilen isteği göstermiyor.

Uefa kupası aslında Liverpool'un aldığı seneden sonra bir daha üst düzey bir şampiyon göremedi.Sevilla da bi derece iyi olmasına karşılık kupanın kalitesi giderek düştü.Tabii bunda futbol piyasasının da artık belli başlı takımlar arasında dönmesinin katkısı çok büyük.

Peki ne olabilir?Bence Şampiyonlar liginin çok daha büyük bi şekli olabilir.Tek kupa ama herkes burada olur 16 grup 64 takım turnuva da olur.Böylece küçük takımlar da bu dev arena da boy gösterir.Hem 3 güne yayıldığı için insanlar 3 günlük futbol orgazmı yaşar.

Tabii bunun olmayacağını hepimiz biliyoruz ama bu kupa yavaş yavaş anlamsız bir kupa oluyor.Bu sene tek bi yararını gördük Dünya futboluna o da 5 hakem denemesi.

Yanlış anlaşılmasın tabii ki iki takımımızdan biri bu kupayı alsa çok iyi olur sonuç itibariyle Avrupanın en önemli 2. kupası yani boru değil .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder