13 Ekim 2009 Salı

Fatih Terim İstifa Etmemiş !!!

Teknik direktör Fatih Terim, Belçika maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında Milli Takım'daki geleceğine federasyon yönetimi ile Ermenistan maçı sonrası yapacağı görüşmenin ardından karar vereceğini söylemişti.

Ancak Milliler Bosna-Hersek'in play-offları garantilemesinin moral bozukluğu ile çıktığı Belçika maçını kaybedince, herşey bir anda değişti. Cezası nedeniyle maçı tribünden izleyen Terim, taraftar tepkisinin gerilimi içinde soyunma odasına girdi. Deneyimli teknik adam oyuncuları ile konuştu, ancak istifa sinyali vermedi. Maç sonrası düzenlediği basın toplantısına kadar ailesi dahil Terim'in görevi bırakacağından kimsenin haberi yoktu. Terim beklenen açıklamayı, basın toplantısı bitmek üzereyken gelen bir soru üzerine yaptı ve Bursa'da son kez Milli Takım'ın başında sahaya çıkacağını söyledi.

İşte bu açıklama ile gündem bir anda değişti. Terim'in veda sözlerini oyuncuları gece geç saatlerde öğrenebildi.

Milliler, Ermenistan maçı için Belçika'dan Bursa'ya geçerken, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, yazılı bir açıklama ile Terim'in istifasını kabul ettiklerini duyurdu. Oysa Terim, kelimelerini çok dikkatli seçmiş ve "istifa" sözcüğünü özellikle telaffuz etmemişti.

Terim, Ermenistan maçı bittikten sonra düzenleyeceği basın toplantısıyla, bugüne kadarki icraatlarını anlatıp, bundan sonraki hedeflerini dile getirmeyi planlıyordu. Tecrübeli teknik adam, federasyon bünyesinde görevine devam etmeyi düşünüyor, bir menajerlik sistemi getirip sahadan tribüne çıkmayı planlıyordu. Ancak Özgener'den gelen "istifayı kabul ediyoruz" açıklaması, tüm bu düşünceleri rafa kaldırdı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ise kulislerde konuşulan bu iddiaların tam aksine, daha önce Fatih Terim'le yola devam etmek istediklerini defalarca dile getirdiklerini söyledi. NTV Spor'a açıklamalarda bulunan Özgener, "2010 Dünya Kupası'na katılamasak da biz Fatih Terim'le devam etmek istediğimizi kendisine iletmiştik. İstikrardan yana olduğumuzu da her fırsatta dile getirmiştik. Ancak o istifa etti. Bu karara herkes saygı göstermeli" ifadelerini kullandı.

Şimdi gözler Fatih Terim'in Ermenistan maçı sonrası düzenleyeceği basın toplantısına çevrildi.



Ntvmsnbc kaynaklı olduğu için haberin yalan olma ihtimaline pek inanmıyorum.Blog da yazmıştım Terim'in istifa ettiğine inanmıyorum sadece güven oyu bekliyor diye.Tahmin ettiğim gibi çıktı ama Mahmut Özgener'e haber vermeden açıklama yaptığı ve Mahmut Özgener'in de o sinirle istifası ortada yokken kabul ettiğini okudum.

Fatih Terim ne kadar şu an itibariyle başarısız olsa da kariyeri başarılarla dolu başarılı bir teknik adam.Ona böyle küçük düşürücü hareketler yakışmıyor.Mahmut Özgener istifayı kabul ettiyse onun susup gitmesi ona daha çok yakışırdı ama bu olanlar gerçekten zaten zor durumda olan Terim için daha da kötü oldu.


Türk futboluna Aziz Yıldırım hareketi olarak geçen başarısız olduktan sonra istifa edip taraftardan destek beklemek artık kötü sonuçlar doğuruyor.Bülent Uygun ve Fatih Terim bu hareketin son iki kurbanı oldu.Bakalım kendine güvenip bu işi yapan başka kimler çıkacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder