14 Ekim 2009 Çarşamba

Ronaldinho'yu Eleştirebilmek

Ronaldinho Raul,Buffon ve Henry'nin aday olduğu Golden Foot ödülünde 41 bin oyla birinci olmuş.Golden Foot 29 yaş üstü oyunculara verilen açıkcası gereksiz bir ödül.Geçen sene tanıdık bir isim olan R.Carlos kazanmıştı.

Golden Foot'u Ronaldinho'nun aldığını duyunca istemsiz olarak içimden ''Sadece 2-3 sene oynayan adam Raul , Buffon ve Henry'i mi geçmiş ? '' dedim.

İnsanoğlu işte seneler geçtikçe yapılan başarıları küçümsemeye başlıyor.Ronaldinho 2-3 sene oynadı evet (hatta 2002 2007 dönemi diyelim)ama o dönemde ondan iyisi yoktu ve bütün Dünya onun etrafında dönüyordu.Evet Buffon , Raul veya Henry kadar iyi bir kariyere sahip değil ama geçmişte yaptıkları bile ona bu ödülü kazandırır.

Konumuz ödülü alıp almaması değil.Ronaldinho artık öyle bi duruma geldi ki insanlar böyle ödüller kazandığı zaman ''Bu adam son zamanlarda ne yaptı ki ? '' diyebiliyor.2 sene önce Dünya'yı sallayan adamı şimdi Dünya sallamıyor.

Kurtarıcı diye transfer olduğu Milan da çoğu zaman yedek kalıyor.Kurtarmak değil ama batmakta katkısı en fazla olan futbolculardan biri durumuna geldi ve durum daha da kötüleşiyor.Ronaldinho artık Milan da da fazla duramayacak gibi gözüküyor.

Tabii bu tablo düzelebilir eğer Ronaldinho ''Her başarıyı yaşadım artık futbola doydum ''düşüncesinden vazgeçebilirse hala eski Ronaldinho olabilir ama nerede parti orada Ronaldinho mantığı onu sadece daha kötü hale getirecek.

2-3 sene önce biri Ronaldinho'yu eleştireceksin dese hadi oradan derdim ama hayat işte ne olacağı belli olmuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder