14 Ekim 2009 Çarşamba

Dominic Adiyiah

U-20 Dünya Şampiyonasıyla ilgili pek fazla bişey yazmadım zira Pennearabiata'nın araştırmaları ve diğer blogların içi dolu yazılarından sonra benim de üstüne katabilecek bişeyim olduğunu zannetmiyordum.

Dün oynanan maçlar sonunda Gana Brezilya ile final oynamaya hak kazandı.6 maçta 16 gol atan bu takımın en golcü ismi 8 gol atan Dominic Adiyiah .Kendisi biraz kısa (1.72) ama hızı ve sert şutlarıyla gerçekten çok iyi iş yapan bir forvet.

20 yaşındaki Dominic Norveç ligi takımlarından Fredisktad Fk'nın oyuncusu.Evet yanlış görmüyorsunuz Dünya 20 yaş altı Şampiyonasının yıldızı Norveç ligi takımlarından birinin oyuncusu.Tabii oyuncusuydu olacaktır o yakında çünkü tahminen Arsene Wenger şu anda bu adamı almak için elinden geleni yapıyordur.O olmasa da elbet isteyecek olan bir takım çıkacak ama o takım Türkiye'den olmayacak niye çünkü genç bu çocuk bu çocuk Türkiye de oynayamaz.

Büyük takımların hepsi maçları pür dikkat seyredip elmas avına çıkmışken bizim takımlarımız hala yok Luca Toni yok Ronaldinho diye ölmüş adamları almak istiyorlar.Agüero , Kaka gibi nice adamlar bu turnuvalarda parlayıp şu anda oldukları yerdeler ama Türk futbolseveri ünlü ister, Türk futbolseveri isimli ister ama Türk futbolseveri aynı zamanda savaşan adam ister.Allah aşkına Carlos savaşır mı artık adam 7 sülalesine yetecek kadar para kazanmış ?

Adiyiah'ı da geçersek Furkan diye bi adam varmış Fenerbahçe de A2 ile maç olmasa duyacağımız yok.Adam hakkında yeni Hakan Şükür diyorlar ama Fenerbahçe de tek işi koltuk ısıtmak.Onu da geçtim Özer Hurmacı adında bi adam var adamın ünü var kendisi yok ortada.

Türkiye de anlayış değişmediği sürece Dominicleri , Agüeroları hep televizyondan izleyeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder