29 Ekim 2009 Perşembe

Kaçımız Gerçekten Anladı Seni ?

Bugün 29 Ekim , atalarımız sırf biz bugün rahat yaşayalım diye kendi canlarıyla bu vatanı kazandılar.Hepsi ailesini, sevdiğini bırakıp sırf bu bayrak uğuruna canlarını verdiler.

İnsanlarımız artık öyle bi haldeki bu laflar hiç kimsede etki etmiyor.Tabii herkesi ''etkiliyor'' ama gerçekte kimse gerçeklerin farkında değil.Bu vatan aslında nasıl kazanıldı herkes unuttu.Bir adam çıktı devletine ihanet etme pahasına herkesin ona düşman olacağını bile bile vatanını kurtarmak istedi.Vatan haini dediler ,halk düşmanı dediler ama o durmadı sırf Türk halkı kimsenin boyunduruğu altında kalmasın diye hayatını tehlikeye attı.Kaçımız atardık, kaçımız vatan haini olma pahasına bunu yapardı bunun cevabını hepimiz biliyoruz zaten budur onu o yapan budur onu hepimizin sevdiği ulu önder yapan.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yüzde kaçı Atatürk'le ilgili bir kitap okudu ? Kaçı Atatürk'ün hayatını 1881 doğdu ,1919 Samsun , 1938 öldüden fazla olarak biliyor ? Hepimiz Atatürk sevdalısıyız , hepimiz Atatürk diyince övüyoruz şöyle büyük lider böyle büyük lider ... Allah aşkına kaçınız gerçekten adamın yaptıklarının farkında ?

Hayatımda en büyük pişmanlığın ne diye soranlara hayatım boyunca çok az kitap okudum demek oluyor.Küçükken kitaplar her zaman bize düşmandı insanlar bize o kadar kitap oku kitap oku diye psikoloji uyguladıki sonuç itibariyle bizde ters psikoloji oldu.Kitap okumamak çok bi haltmış gibi kitap okumuyorum bir zararını görmüyorum diyen insanlarda işte bu ters psikoloji kurbanı gençler. Allahtan yine genç bi yaşta sayılırım ve kitaplara karşı bakış açım bu kadar sığ değil.

Okulda okuduğumuz sığ Atatürk bilgileriyle bu bilge adamı anladık sanıyoruz.Adam hayatını bize adamış ama kalkıp onu anlamak için kitap okumak bize fazla geliyor.Adamın tek bi hayali vardı.Türkiye Cumhuriyetini Dünya'nın en iyi devletleri arasına sokmak ama biz tam tersi yönde ilerliyoruz.Eğitim seviyemiz , kültürümüz herşeyimiz elden gidiyor.Bu siyasi yönetimlerin fln suçu değil kimse yok şu partinin sempatizanı yok bu partinin sempatizanı demesin ben sadece bizim suçumuzu söylüyorum.Okumuyoruz Atatürk'ü anlamaya çalışmıyoruz.Onun istediği gibi vatanı için gecesini gündüzüne katan insanlar olamadık.Hepimiz süper vatanseveriz ama durum ortada.

Buda böyle bi 29 Ekim yazısı olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder