22 Ekim 2009 Perşembe

Christian Vieri Emekli Olmuş


Bu sene zaten hiçbir takımla anlaşmayarak ve poker turnuvalarına katılarak aslında bitirdiğini açıklamasa da anlamıştık ama Vieri yine de açıklaması gerektiğini hissetmiş herhalde.

İçindeki ateşi kaybettiğini ve artık yurt dışında oynamayı bile düşünmediğini söylemiş ünlü İtalyan golcü.

Vieri zaten en başından beri futbol sevmeyip futbol oynayan futbolculardan biriydi.Hatta bir demecinde ''Kriket oynamak için şu anda futbolu bırakırım ama İnter de verilen paranın aynısı verilecekse '' diyecek kadar bu oyuna olan sevgisini göstermişti.

Herşeye rağmen Vieri 2000'lerin başında herkesin saygı duyduğu bir forvetti hızlı ve defansı yıpratan koşuları , sert şutları ..yani aslında bir forvette olması gereken her türlü özelliğe sahipti.Hatta o cüsseyle 30 metreyi 3.9 saniyede koştuğunu söyleniyordu İnter zamanlarında ne kadar doğrudur bilinmez ama eğer öyle bişey varsa gerçekten muhteşem.Kendisi hakkında bencil oynuyor deniliyor ama her forvet biraz bencildir zaten.Ayrıca zaten gol attığı sürece bencil olmasının bir problemi yok.

Birçok klüp dolaşan Vieri Milan şehrinin iki yakasında da oynadı ancak Milan kariyeri hakkında pek güzel şeyler söylenemez zira 1 sezon oynadığı Milan da 8 maça çıkıp 1 gol atmıştı.

Vieri ile ilgili en garip hikaye ise Atlanta döneminden.Vieri'nin Atlanta ile yaptığı kontrata göre aylık sadece 1.500 Euro alacaktı ama attığı gol başına 100.000 Euro kazanacaktı.Vieri o sene Atlanta formasıyla 2 gol attı.Atlanta macerasından sonrada futbolu bıraktı.

Kendisini her zaman benim için İtalya'nın çıkardığı en iyi forvetlerden biri olarak kalacak.Ayrıca Atletico'yla Paok'a karşı attığı golde gördüğüm en güzel gollerden biridir.Bu efsaneye de attığı bu golle veda etmek yakışır.


1 yorum: