16 Ekim 2009 Cuma

Batuhan Karadeniz ve Altyapı Gerçekleri


Dün sevgilimin arkadaşının sevgilisiyle tanıştım.Çocuk zamanında Beşiktaş'ın altyapısında kalecilik yapmış biraz muhabbet etme şansım oldu ve bana entresan şeyler söyledi.

Batuhan'ın 4 sene önce 14 yaşındayken kimse tarafından yüzüne bakılmayan hatta onun tabiriyle ''halısahada bile oynatılmayacak '' adam olduğunu söyledi.Sonra ingiltere macerası yaşamış ve ne olduysa ondan sonra bildiğimiz çocuğa dönmüş.

Aslında bu hikayeye fazla inanmamıştım ama sonra başka bi arkadaşımla konuşurken onun da Beşiktaş altyapısında oynayan arkadaşının daha önce Batuhan'ı sorduklarında ''O adamdan topçu fln olmaz '' dediğini duydum.Yani bu olayın olma olasılığı epey yüksek.

Altyapı konusunda ise antrenörlerin bilgisizliğinden yakındı.Kaleci adamın kas yapması gerekirken koşturulduğundan doğru antremanların yapılmamasından bahsetti ki buda asıl neden bu haldeyiz problemini gösteriyor.

Ayrıca altyapı maçlarında hakemlerin düdüklerini unuttuklarını ve bir arkadaşının bacağının 2 tarafının maç sırasında yırtıldığını ve hiç bir düdük çalmadıklarını söyledi.Bunun sonucu olarak da yavaş yavaş forvet oyuncuları korkusuzluklarını yitiriyor ve kayboluyorlar.

Altyapılarda yetişen bi sürü yıldız adayına ne olduğunu sorduğumda ise hepsinin büyük takımlar tarafından pişsin diye 2. veya 3. lige gönderildiğini orada da altyapıda olduğu gibi düdük yutmuş hakemler olduğu için çocukların bacaklarının kırılıp yada başka sakatlık yaşayıp futbol hayatlarının bittiğini veya asla istenilen noktalara gelemediğini söyledi.

Eğitim durumunu sorduğumda ise klüplerin ailelere çocuklarının eğitimine önem göstereceğini söylediklerini ancak hiçbir zaman böyle bişey olmadığını söyledi.Öyle bir durumki sabah antreman koydukları için devamsızlıktan sınıfta kalmış ve bunun sonu da onun öğrenim hayatına mal olmuş.

Kısacası durum bu gençler futbol için geleceklerini veriyor ama ya kasap bir futbolcu tarafından biçilip futbol hayatları bitiyor yada 2. 3. lig takımlarında oynuyorlar.Arda Turan gibi bir adam çıkma ihtimali çok düşük Türkiye'den çıkan Batuhan gibi bir adam da İngiltere yardımıyla buralara gelmiş.Adamlar çocuğun eğitiminin ve futbol eğitiminin herşeyiyle ilgilenip en üst seviyeye getiriyorlar kısacası bizim yaptıklarımızın tam tersini yapıp başarılı oluyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder