30 Temmuz 2009 Perşembe

Şimdi Nerde Part VI

Bu bölüm için iki kişi arasında kararsız kaldım.Ya Patrick Kluivert yada Thomas Gravesen'i seçecektim.Çocukluk kahramanlarımdan biri olan Kluivert'ı açıkcası tercih etmesi pek zor olmadı.

Patrick Stephan Kluivert 1 Temmuz 1976 da Amsterdam da doğmuş.7 yaşında Ajax'ın altyapısına giren Kluivert'ın babası Surinam doğumlu bir futbolcu annesi ise Curaçao diye hayatımda ilk defa duyduğum bir memleket doğumlu.

Her başarılı futbolcu gibi 15 ve 17 yaş milli takımlarında oynanan Kluivert 17 yaşında Ajax formasıyla profesyonel kariyerine başlıyor.Edwin Van der Sar,Clarence Seedorf,Edgar Davids'le birlikte Ajax'ın altın çocukları oluyorlar.

94-95 senesinde Ajax şampiyonlar ligi finali oynuyor.Dk 84 de oyuna giren Kluivert attığı golle Ajax'ı şampiyon yapıyor ve adını bütün Dünya'ya duyuruyor.Ajax o sene Süper kupa ve Continental kupasını kazanıyor.

3 Sezon Ajax'da geçiren Kluivert sonra finalde canını yaktığı Milan'a transfer oluyor.Orada büyük bir hayal kırıklığı yaratarak 27 maçta sadece 6 gol atıyor.

Kluivert'ı Kluivert yapan takım Barcelona'dır.Bu başarısız maceradan sonra Barcelona'ya giden Kluivert orada 6 sezon oynayıp 182 maçta 90 gol atıp adını kendini Dünya'nın en iyileri arasına yazdırıyor.Tabii bunda Rivaldo'nun payı da çok büyük.

2004 sezonunda Barça tarafından serbest bırakılan Kluivert'ın kariyeri de bundan sonra serbest düşüşe geçiyor.Newcastle'a giden Kluivert bu sefer 25 maçta 6 gol atıyor.

Bundan sonra sırasıyla Valencia da 10 maçta 1 gol , Psv de 16 maçta 4 gol ve son durağı olan lille de 13 maçta 4 gol atıp.32 yaşında emekli oluyor.

Milli takım kariyeri de başarılarla dolu olan golcü 2000 avrupa şampiyonasında altın ayakkabı kazandı.Kendisi hala Hollanda'nın 40 golle en golcü oyuncusu.

90 ların sonu 2000 lerin başının efsane forvetlerinden biriydi Patrick Stephan Kluivert.Böyleleri bi daha da gelmedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder