22 Temmuz 2009 Çarşamba

Leeds United



Leeds United 2000'lerin başında asrın takımı olarak lanse ediliyordu.Alan Smith , Mark Viduka , Harry Kewell ve Rio Ferdinand'lı kadrosuyla 2000'lere damga vurması kesin gözüyle bakılıyordu.

2001 yılında Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Valencia'ya yenildikten sonra bi anda kabus başladı Leeds için.

2002 yılında Leeds stat getirileri ve şampiyonlar ligi getirisine güvenerek çok büyük bir borç aldı.O sene şampiyonlar ligine gidemediler ve haliyle borcunda tamamını ödeyemediler.

Sonra Rio Ferdinand'ı rekor bi ücretle(30 milyon pound)(bi savunma oyuncusu için verilen en yüksek ücret)satsalarda yine de borcu kapatamadılar.Elindeki bütün oyuncular yavaş yavaş gitti.Bu bile takımın devasa borcunu kapamaya yetmedi.

Takım 03-04 sezonunda 2. lige düştü.Sonraki sezonlarda 3. lige kadar düştü ve şu anda oradalar.Bu sezon 3. lig de yükselmek için playoff oynamışlar ancak yarı final de elenmişler.

Leeds'in belki de en büyük şanssızlığı battığı dönemde daha Abramovic veya diğer arap yatırımcıların ortada olmamalarıydı.Tabii klübün başındakilerin yaptığı hata da klübün sonunu getirdi.Ne kadar iyi olsalar da buna güvenip o kadar büyük bir borç almak bir efsanenin sonu oldu.

Küçük bir notla kapatalım yazıyı Leeds 3. lig de 20.000 kişiye oynuyor.Yani Galatasaray ve Beşiktaş kadar seyirciye oynuyor.Bu bile ne kadar büyük bi takım olduğunu göstermek için güzel bi örnek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder