25 Temmuz 2009 Cumartesi

Bir Ligin Sonu Bir Ligin Başlangıcı


Geçen sene italya liginin en iyi oyuncularını saymaya başlasak herhalde 1-Kaka 2- İbrahimoviç olurdu.Tabii sırası değişebilirdi o ayrı bi konu ama önemli olan bu değil.

Bu transfer dönemiyle beraber bu iki yıldız da İtalya'dan ayrılarak bi yerde İtalya liginin fişini çektiler.Zaten İtalya ligi benim gözümde en zevksiz liglerden biriydi gerek o eski ve dolmayan statları, gerekse savunmanın cıvığı çıkan maçlar ,gerek İnter'in yanına artık kimsenin yaklaşmaması ligin miladını doldurmaya başladığını gösteriyordu.Kaldı ki zaten Almanya ligi de gerilerden geliyordu İtalya ligi sadece bu iki isim sayesinde ayakta kalıyordu bile denebilirdi.

Bana göre Eto'o da çok iyi bi oyuncu ama burada önemli olan oynadığın oyun değil burada önemli olan marka ve tartışmaya bile gerek yok ki İbra marka olarak Eto'o dan kat ve kat daha üstün.Bunun sebebi bence Nike ve Puma'dan kaynaklanıyor.Nike İbra'yı giderek yükseltirken Puma Eto'o için doğru düzgün reklam bile yapmadı.Üstüne İbra'nın attığı o birbirinden zor ve imkansız gibi gözüken gollerle beraber İbrahimovic markası Eto'o markasından kat ve kat daha değerli oldu.Ligler için de ne kadar fazla marka olursa o kadar iyi İspanya ligindeki markaları saymaya başlarsak messi , ronaldo , ibrahimovic , kaka ... sürer gider bu ama İtalya ligi diyince insan uzun bi süre duraklıyor.

Bu transfer 2 takım arasında olan bir transfer olmadı bi ligin sonu diğer ligin başlangıcı oldu.Bu sene La liga'yı izlemek kesinlikle çok güzel olacak.İtalya ligini izlemekte bi o kadar sıkıcı olacak gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder