15 Temmuz 2009 Çarşamba

Hidetoshi Nakata

Her ülkenin bi bayrak adamı vardır.Arjantin de maradona,Brezilya da Pele , Fransa da Platini bu liste uzar gider.

Hidetoshi Nakata da japonların bayrak adamıdır.Futbol konusunda çok kötü durumda olan japonlardan şu ana kadar çıkmış en iyi adamdır.

Nakata 1995 yılında Bellmara Hiratsuka takımında profesyonel kariyerine başlıyor.1998 yılında Perugia'ya transfer olarak İtalya serüvenini başlatıyor.

Nakata bu 7 sezonda özellikle parma da çok seviliyor ve en uzun süreli kaldığı yer burası oluyor.Parma macerasından sonra fiorentinaya transfer oluyor.Yarım sezon fiorentina da oynadıktan sonra Bolton Wanderers'a kiralanıyor ve 2006 dünya kupasında Brezilya maçıyla 29 yaş gibi çok genç bi yaşta futbolu bırakıyor.

Nakata avrupadaki takımlara asya pazarını açan çok önemli bir oyuncudur.Şu anda bütün takımlar asya ya yalanmak için çalışıyorsa bunu başlatan bu adamdır.Bu adamdan sonra çıkmış en yetenekli japon ise Shunsuke Nakamura dır ancak o da beklenen patlamayı bi türlü yapamadan kariyerini bitirecek gibi gözüküyor.

Nakata şu anda moda ile uğraşıyormuş.Kendisine dair garip bi not ise onu futbol oynamaya teşvik eden kişi tsubasa dan başkası değilmiş.Herşeye rağmen Japon işte illa bi yerde bi gariplik çıkacak .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder