22 Temmuz 2009 Çarşamba

Arsenal

Leeds ile birlikte yazacaktım Arsenal'le ilgili olan bu yazıyı ancak ayrı bi yazı yazmak daha doğru olur diye düşündüm.

Arsenal Henry'li Pires'li Premier Lig şampiyonu oldukları Şampiyonlar Ligi finali oynadığı yıllarda borç almaya başladı.Stat yapımıyla beraber Gunnerların 250 milyon poundluk bir borcu oldu.

Arsenal bu borcu arap sermayesi veya rus sermayesi olmadan kendi kendine ödemeye çalışıyor.Bunun için de takım şu anda yıldız futbolcular için zıplama rampası görevini görüyor.Parlayan Adebayor gibi yıldızlar para için satılıyor buda tabii takımın gücünü kaybetmesine neden oluyor.Yakında Fabregas'ın da Arsenal'den ayrılacağını düşünüyorum.

Arsenal'in Leeds'den tek farkı Arsene Wenger.Fransız teknik adam bu borç sorununu görüp Scoutlara ağırlık verip bütün Dünyadaki gençleri araştırmaya çok erken başladı.Bunun sayesinde adam satsalar da arkadan gelen gençlerle yine yollarına devam edebiliyorlar.Leeds de bu olmamış ve altın dönemin futbolcuları satılınca takım 3. ligin yolunu tutmuştu.

Bu gençler parlayıp satılsa bile yine iyimser olarak 5 sene Arsenal Henry'li dönem gibi başarılı bi döneme epey uzak kalacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder