26 Ağustos 2009 Çarşamba

Veron'dan Sonra Messi'den Önce

Pablo Aimar 1995 yılında genç takımında başladığı River Plate'i 2000 yılında 24 milyon Euro ya Valencia için bıraktı.

Aimar yeni takımı Valencia da daha ilk seneden lig şampiyonluğu ve şampiyonlar ligi finali yaşadı.İlk senesinde 33 maçta 4 gol atan orta saha yeni süperstar olarak gösteriyor.Tipik olarak Maradona ''Para verip izleyebileceğim şu anki tek futbolcu ''diyor.Bi sürü futbol dergisi onu geleceğin starı ve dünyanın en iyi ortasahalarından biri olarak gösteriyor.

2004 senesinde uefa kupasını da kaldıran futbolcu sonradan bir futbolcunun başına gelebilecek en kötü şeylerden birini yaşıyor.Defalarca sakatlanıyor ve zamanla o herkesin taptığı adamdan normal bir ofansif ortasaha oyuncusuna dönüyor.Tabii bunda Ronaldinho'nun da piyasaya çıkması etkili oluyor.

Geçen 6 seneden sonra Valencia taraftarı bu sevdiği adama veda ediyor ve 12 milyon euro'ya Real Zaragoza'ya transfer oluyor.

İlk senesinde Milito'nun da yardımıyla takımı 6. sırada bitirip uefa kupasına gidiyorlar.Ancak ondan sonraki sene tam bir facia oluyor.22 maç gol atamayan ve sakatlıklarla boğuşan Aimar ve takımı küme düşüyor.

Bundan sonraki durağı ve şu anki durağı olan Benfica da ilk sene o kadar iyi bi sene geçirmedikten sonra kendi açıklamasına göre gayet iyi durumdaymış ve bu sene özlenen Aimar'ı görecekmişiz.

Takım arkadaşının Saviola olduğunu düşününce insan bi vay diyor giderek yaşlanıyoruz. Saviola'yı Barça da Aimar'ı Valencia da oynadıkları zamanlar dün gibi geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder