4 Ağustos 2009 Salı

Bu Galibiyet Lazımdı

Sivasspor geçen sene 4 büyüklerin arasına girmeyi sadece 5 puanla kaçırdı.Ancak büyük olmak o kadar kolay bişey değil bunu da geçen hafta ki Anderlecht maçında acı bi şekilde öğrendiler.

Büyük takım düştüğü an tekmelenen düştüğü an teknik adamına oklar fırlatılan takımdır.Büyük takım olmak gerçekten çok yorucu ve çok zorlayıcı bir iş ki Fb,Gs,Bjk ve özellikle Ts de bunun handikaplarını çok yaşadı.

Bugün Sivasspor'un gururunu yeniden kazanması ve niye lig 2. si olduğunu göstermesi için önünde bi şans vardı.Ya bu maçı alıp Avrupa'da da bişeyler yapabileceklerini ve hiçbir şeyin şans olmadığını kanıtlayacaklardı yada yaylım ateşi içersinde ezilip Anadolu takımı görüntüsüne geri dönecekti.2. si oldu Sivas aslanlar gibi oynadı ve 3-1 yendi.

Aslında Sivas'ın şanssızlığı fikstürden kaynaklandı da denilebilir.Küçük bi araştırma sonucu daha önce Avrupa da başarılı olmuş Anadolu takımları Gençlerbirliği ve Denizlispor'un fikstürlerine baktım.

Denizlispor 4. tura çıkarken 1. ve 3. turda ilk maçlarıkendi evinde oynamış sadece 2. tur da dış saha da Sparta Prag a karşı oynamış.

Gençlerbirliği de 4. tura çıkarken 1. ve 2. turda ilk maçları kendi evinde oynamış 3. tur da dış saha da Parma'yı yenmiş.

Diyeceğim odur ki ilk maçlarda kendi sahanda olmak hele ki Avrupa da ilk adımlarınsa çok önemli ve tabii rakibin zorluk seviyesi de önemli burada gb ve ds'nin eledikleri rakiplere laf etmiyorum ama Şampiyonlar ligi'nin havası bile insanı strese sokmaya yeter.Zaten Sivas'ın sonunu da Şampiyonlar Ligi stresini ilk maçta deplasmanda yaşamaları yarattı.Evinde taraftarıyla beraber 3-1 olmasa da 1-0 2-0 gibi bi sonuçla yine eleyemese de en azından bu kadar basının ağzına düşmezlerdi.

Bakalım Seneye Sivas kaldığı yerden devam edecek mi ?Bunu zaman gösterir ancak yine de ben dahil olmak üzere bütün laf edenlere boşu boşuna 2. olmadıklarını gösterdiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder