2 Ağustos 2009 Pazar

Gelecekte Parlayacaktık

Atletico'nun kalecisi Asenjo'yu gördükçe aklıma 2000 lerin başındaki ''abi bu çocuk büyüyünce Dünya'nın en iyi kalecilerinden biri olacak''muhabbetini çevirdiğimiz kaleciler geldi.İşte sıralamasız ilk 3 kaleci
1-Timo Hildebrand
Stuttgarttayken 825 dk gol yememişliği vardı bu Alman kalecinin.Şampiyon olan Stuttgart takımının da kalecisiydi herkes kendisinden Oliver Kahn'dan sonra Almanya kalesinin kesin sahibi olarak söz ediyordu.Hatta 2006 Dünya Kupası reklamlarında bile oynadı.Ama o kupa da 1 dk bile görev almadı.Hatta sadece 6 maçta milli oldu.

Hildebrand'ın en büyük hatası Valencia'ya gitmek oldu.Orada o kadar kötü oynadı ki neredeyse kovularak Hoffeinhaim'ın yolunu tuttu eski formundan ve beklentilerden çok uzakta futbol oynamaya devam ediyor.Şu anda 30 yaşında ve çok büyük bi süpriz olmazsa beklentilerin uzağında futbol kariyeri bitecek.


2-Sebastien Frey
Cannes da başlayan kariyeri Inter de devam etti.Sonra Verona kiralık Parma ve sonunda Fiorentina.Çok şey beklenen ama onları gerçekleştiremeyen kalecilerden biri Frey Barthez'den sonra kaleyi ona emanet etmeyi bekleyen fransızlar bi türlü onun tam iyi bi kaleci olduğunu göremediler.Tam iyi bir kaleci olmaya başlamışken kendisi geçen sene milli takımdan Domenech sayesinde emekli oldu.Yanlış anlaşılmasın Frey gerçekten çok iyi bir kaleci ama ondan beklenen seviyeye bi türlü gelemedi ki zaten bu başlığında konusu bu

Frey çok basit goller yiyip çok zor toplar çıkartan kaleci ekolünden geliyor.Fransa Milli takımında 2 maçta oynayan kaleci 29 yaşında.

3-Tim Howard
Alex Ferguson'un hazırlık maçında bulduğu ve efsane kaleci Peter Schmiechel yerine geçmesi beklenen ama bunu bi türlü gerçekleştiremeyen kaleci diye anabiliriz Tim Howard'ı

İlk ortaya çıktığında Adu'da olduğu gibi Amerikan basını epey pohpohladı kendisini İngiltere Premier Ligini sarsacak şöyle kral böyle kral derken Manchester United da bi türlü isteneni vermedi.Sonra Everton'a geçen kaleci hala Everton da kalecilik yapıyor.

Howard 30 yaşında

Arkadaşlar özellikle 3. kaleciyi bulma konusunda epey zorlandım açıkcası aranızda 3. kaleci adayı olan varsa benimle paylaşırsa sevinirim.

3 yorum:

  1. evet timo hildebrand ve tim howard isimlerinde hem fikiriz anlasilan.
    ancak olay sebastian frey'e gelince bi durmak gerek sanki.Cunku Frey zaten su anda dunyanin sayili kalecilerinden biri.Az cok Fiorentina maclarina bakan ve ya Serie A ozetlerini seyreden biri Frey'in kazandirdigi mac sayisinin azimsanmayacak derecede oldugunu gozlemleyebilir.Hatta bir cok insanin "bu adam Barca'da nasil oynuyor" dedigi Valdes,yeni sozlesme konusunda sorun cikarinca Barca icin dusunulen ilk isin tabiki de Frey'di.Bunun disinda yas olarak da en verimli caginin basinda bir kaleci icin.Ayrica Fransa Milli Takimi olayi ise tamamen Raymond Domenech fiyaskosudur.Kisisel gorusum su an acik ara en iyi Fransiz kalecidir.

    YanıtlaSil
  2. Milan'ın kaleciye ihtiyacı var.City'nin kalecisi öyle çok kral bi adam değil.Bu takımların neden listesinde hiç bu adam anılmadı ?

    Frey'in yeteneklerine kimse bişey diyemez ama pek istikrarlı bi kaleci değil.Günü kurtardığı kadar basit hatalarıyla puan götürdüğü günlerde oluyor.Bu adam gerçekten yetenekli ama son 10 yılımız bu adam parladı parlayacak haberleriyle geçti.

    YanıtlaSil
  3. Milan'in kaleciden cok bir forvete ihityaci var ki onu bile alacak parasi yok.
    Frey'e nasil para yetistirsinler.
    City ise shay given'a sahip ki kendisi gayet ust duzey bir kalecidir.Zaten gecen sezon transfer edilmisti.
    Frey bence potansiyeline coktan ulasti.En iyi 5 kaleci icindedir.Tek kusuru hala Fio formasi giyiyor olmasi.Buyuk bir takimin kaleciye ihtiyaci oldugunda ve yeterli parasi oldugunda ilk tercihi kesinlikle Frey olacaktir.

    YanıtlaSil