26 Ağustos 2009 Çarşamba

Semenya

Hepimizin hayatında elbet bir kez olmuştur bir olay sonunda ''olum sen kız mısın '' ''erkek gibi kız bu be '' gibi lafları elbet bir kez duyduk.Bu laflar insan da gerçekten kötü etki bırakır çünkü sana denilen şey hayatın boyunca duyabileceğin her türlü küfürden daha ağırdır.

Peki bunu bütün Dünya basınının size söylediğini düşünün işte o zaman gerçekten 18 yaşındaki zavallı kızcağıza yapılan ayıbı anlarsınız.Evet Semenya görüntü olarak erkeğe benziyor ama kalkıp bunu kızın yüzüne vurmak bile ayıpken kıza kalkıp sen erkeksin gibi hayatında duyabileceği en ağır lafı söylüyorlar.

Bu iddiaların en önemli kaynağı ise 70 ve 80 lerde başarılı olacağız diye manyaklaşan Almanların erkeksi yarışmacı çıkardığı dönemlerde (ki sonradan çoğu gerçekten erkek olmaya karar verdi)(tabii o kadar gür bıyık çıkınca başka şansları kalmadı)onların antrenörü olan Dr.Arbeit'ın Semenya'yı da çalıştırması.Adam her ne kadar tertemiz bir sayfa açtım şöyle temizlendim dese de sonucu zavallı kızcağız da patladı.

Dünya da Semenya gibi cinsiyettinden şüphe edilen kızlar oldu ve bunların neredeyse hepsi intihar etmeyi denedi.İnşallah Semenya'nın sonu da bu kızlar gibi olmaz ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder