26 Ağustos 2009 Çarşamba

Hem Milan da Hem Inter de Oynamış En İyi 10 Oyuncu

Bu hafta İtalyanların ünlü düşman kardeşleri Inter ve Milan'ın derbisi var.Bende bu maçtan önce sizlere hem milan hemde inter forması giymiş en iyi 10 oyuncuyu sunuyorum.

10-Francesco Coco

9-Cristian Brocchi

8-Edgar Davids


7-Aldo Serena

6-Fulvio Collovati

5-Roberto Baggio

4-Clarence Seedorf
3-Ronaldo
Tarihte iki farklı formayla iki farklı takıma gol atan tek adam olan Ronaldo 97-02 arası Inter de 69 maçta 56 gol atmış Ronaldo tabii bunda yaşadığı ve çok uzun süren sakatlığı da etkili.

5 senelik Real macerasından sonra 7.5 milyon euro ya Milan'a giden Ronaldo oynadığı 1 senede yine talihsiz bir şekilde sakatlanıp futbola ara vermek zorunda kalmıştı.

2-Andrea Pirlo
1998 Yılında Mircea Lucescu döneminde Inter'e transfer edilen 19 yaşındaki Pirlo o sene hiç şans bulamaz.Sonra kiralık olarak Regina ve Brescia'ya gönderilen genç Pirlo sonunda bu adamdan bişey olmaz düşüncesiyle Milan'a yok pahasına satılıyor.

Sonrasını hepimiz biliyoruz.Herkesin takımında görmek istediği bir maestroya döndü Pirlo ve insan düşünmeden edemiyor acaba Inter bu gence o sene şansı verseydi şu anda Milan'ın galerisindeki kupa sayısı aynı kalır mıydı ?


1-Giuseppe Meazza
Çocukken Milan taraftarı olan Meazza zamanında Milan teknik adamı Rossoneri tarafından çok sıska ve gol atma yolunda problemli olduğu için kırmızı siyahlı forma giydirilmez.

O da Inter'e transfer olur.Sonuç 348 maçta 247 gol.Seneler sonra Meazza Milan'a transfer olmuş ancak bu istatistiklerin yanında çok sönük istatistiklerle takıma veda etmiş.

Meazza sonradan Inter'in stadının adı oldu.Belki İtalya futbol tarihinin ilk yıldızının anısını yaşatmak belki de Milanlıları kızdırmak için

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder