31 Ağustos 2009 Pazartesi

2005 Türkiye 17 Yaş Altı Milli Takımı

Caner Erkin'in Galatasaray'a transferi sonrasında aklıma o muhteşem 2005 yılı 17 yaş altı milli takımımız geldi.O sene Avrupa şampiyonu olan Milli takımımız Brezilya'yla yaptığı efsanevi maçta 4-3 yenildi ve 26 maçlık yenilmezlik serisiyle beraber kupaya da yarı finalde veda etti.

Aradan 4 sene geçti bu gençler şu anda 20 yaşında evet daha yolun çok başındalar ama bi bakalım isterseniz kim nerde

Kaleciler

Volkan Babacan
Turnuva da takımın en iyi parçalarından biriydi.Geleceği çok parlak deniyordu ancak geçen seneki süper kupa finalinde yaptığı hatalardan sonra herkes bir kalemde sildi kendisini şimdi Volkan'dan forma bekliyor.
Onur Recep Kıvrak
Karşıyaka'dan sonra 2008 yılında Trabzonspor'a transfer olmuş.Şu anda Sylva ve Tolga'dan sonra takımın 3. kalecisi durumunda
Eray Birniçan
2008 yılında Konyaspor'a transfer olan genç kaleci geçen sene Samsunspor da kiralık olarak 5 maç oynadıktan sonra bu sene de oynanan maçlarda bırakın ilk 11 i yedeklerde bile değil.

Defans


Cengiz Çoban
2005 senesinde Trabzon paf takımında olan Cengiz Çoban sonradan 3. lig takımlarından Etimesgut Şekersporla anlaşmış.Şu anda da o takımda oynamaya devam ediyor.
Emre Balak
2005 den 2008 e kadar Samsun da oynayan Emre sonradan Gençlerbirliğine transfer olmuş.Emre şu anda Hacettepespor da oynuyor.
Anıl Taşdemir
2005 yılında Göztepe de olan Anıl 2006 senesinde Ankaraspor'a transfer olmuş.Sonuç mu 2006 dan beri 12 maçta forma giymiş.
Mehmet Yılmaz
2008 yılına kadar Bursaspor formasıyla 0 maçta görev alan Mehmet sonradan 3. lig takımlarından Turgutluspor'a transfer olmuş.
Ferhat Bıkmaz
Bu yaz Hanover'den Sivasspor'a transfer olmuş.Sivasspor formasıyla daha hiç maça çıkamayan Ferhat eğer gerçekten iyi bir oyuncu olursa Bülent Abimize fiyakalı bi selam çakmak lazım olacak.
Ergün Berisha
İşte bu gençlerin arasında parlayan nadir oyunculardan biri.Ergün bu sene Udinese'ye transfer olmuş.Ancak tadınızı kaçırmak gibi olmasın Ergün de Türkiye doğumlu bir oyuncu değil zaten olsaydı bu listedeki adamlardan farklı olmazdı.
Erkan Ferin
Galatasaray'ın oyuncu fabrikası bizim çocukluğumuzdan beri anlatılan bir konudur bi sürü efsaneler yaratılmıştır.Erkan da bu fabrikadan çıkma adamlardan biri.Tabii tahmin edeceğiniz üzere Galatasaray da fazla şans bulamayan Erkan sonra 2. lig de olan Eskişehirspor'a gidiyor.
Orada da işler olmayınca Orduspor sonra Beylerbeyi İstanbulspor derken en son bu sene Kasımpaşa'yla anlaşmış.Bakalım kariyeri nerelere gidecek
Serdar Keşçi
07-08 sezonuna kadar Gs paf takımda oynayan Serdar sonra Beylerbeyi (Galatasaray'ın pilot takımı galiba)bu sezon da artık kaçıncı lig olduğunu bile bilmediğim Orhangazispor'la anlaşmış.
Harun Karadaş
Galatasaray fabrikasının başka bi ürünü olan Harun sonradan Kasımpaşa'nın paf takımında oynadı.Oradan 3. lig takımlarından Darıca Gençlerbirliğine transfer oldu.
Aykut Demir
Nac Breda altyapısında yetişen Aykut 2 senede 9 maç oynadıktan sonra Excelsior'a kiralık gönderilmiş.Orada 50 maçta oynayan Aykut şu anda Gençlerbirliği takımının ilk 11 oyuncusu

Orta Saha


Caner Erkin
Caner hakkında fazla söylenecek bişey yok.Manisaspor alt yapısında yetişti 2007 ye kadar orada oynadıktan sonra Cska Moscova'ya transfer oldu.Şimdi de Galatasaray da
Murat Duruer
2004 yılından bugüne kadar Ankaragücü forması giymiş.Özellikle son senelerde takımda iyice belirgin bir role sahip oldu.
Nuri Şahin
Bu takımın en başarılı ismi.Şu an Borussia Dortmund'un orta sahasında çok önemli bi rolü var.Zamanında Mesut da olduğu gibi iki ülke milli takımlardan davet aldı ve Türkiye'yi seçti.Ancak Nuri de ne yazık ki Türkiye değil de Almanya yapımı bir oyuncu.
Deniz Yılmaz
Kendisi hakkında fazla bilgi edinemedim ancak 2008 senesine kadar Bayern Münich II takımında oynamış.Şu anda bir çok yerde Bayern Münich takımı oyuncusu gibi gözükse de takımın kadrosunda gözükmüyor.Tam olarak hangi takımda öğrenince buraya yazacağım.
Aydın Yılmaz
Galatasaray fabrikasının elinde tuttuğu tek oyuncu.

Forvetler

Özgürcan Özcan
Bu adam gerçekten bir efsanedir.Eğer etrafınızda Galatasaray manyağı arkadaşınız varsa elbet bu, Cafercan Aksu,İrfan Başaran ve Mülayim Erdem'den bahsetmiştir.Zamanında Hakan Şükür'ün bile gaz verdiği Özgürcan sırasıyla Kayseri(06-07 8/3) ,Gaziantepspor(07-08 9/0),Sakaryaspor(08-09 31/17) ve şu andaki takımı olan Çaykur Rizespor'a kiralandı.Görüntü itibariyle seneye de kiralanacak ve sözleşmesi bittikten sonra herhangi bir 2. lig takımına transfer olacak.
Tevfik Köse
Herşeyden önce bu adam Fm'de belli bi süre sonra çok iyi bir adam oluyor.Hatta bi kaç kez Milan'ın aldığını görmüştüm.

Gerçek hayatta ise 07-08 sezonuna kadar Bayer Leverkusen altyapısında oynayan Tevfik o sene Ankaraspor'a gidiyor.Orada beklenen performansı gösteremedikten sonra yeniden takımına dönüyor.

Fm'den bahsetme sebebim de işte burada başlıyor.Adam bu tecrübeden sonra Kayserispor'a transfer oluyor.İlk sezonunda 1 gol atan Tevfik bu sezon hala forma bekliyor.

İşte zamanında 26 maç boyunca yenilmeyen takımın oyuncuları bu durumda.Bu araştırmayı yaparken 2005 senesinde insanların ne yazdıklarını okuyunca insan üzülüyor.2010 senesinde kupa bizim,Fatih Hoca bu gençlerle takım kurarsa şampiyon biziz,Geleceğimiz çok sağlam...

Gerçekten çok iyi bir jenerasyon yine harcandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder