30 Eylül 2009 Çarşamba

Dünyanın Gelmiş Geçmiş En Kötü Takımları

Tasmania 1900 Berlin (1965-1966)
Dönemin politik şartlarından dolayı 2. ligin ilk iki takımı yerine Bundesligaya çıkartıldı Berlin ekibi.Oynadığı maçlarda 15 gol atma başarısını gösteren Berlin 108 gol yiyerek süper bir sonuç ortaya çıkardı.

28 maç kaybeden ve sadece 2 maç kazanan takım Bundesligada bir maçta en az seyirciye oynayan takım ünvanına da sahip.Hertha Berlin'le oynadığı maçta sadece 886 taraftarı gelen takımın oynadığı stat ise 100.000 kişilik Olimpiyat stadıydı.

Ayrıca evinde üst üste 8 maç kaybeden ve bunu üst üste evinde 15 maç kazanmadan geçirerek geliştiren efsane bir takımdı Tasmania 1900 Berlin.Zaten o seneden sonra asla o seviyeler çıkamadılar.

Kongo (1974)
Kongo Dünya Kupasına ilk katılan Afrika takımıydı.Kongo milli takımı oyuncuları o dönemde ülkelerinde kahraman gibilerdi.Diktatör Mabutu Seso Seko Dünya Kupasından sonra takım oyuncularını paraya boğacağını söylemişti.

Kongo Dünya Kupasında 4 maçta toplam 14 gol yedi.En kötü maç ise 9-0 yenildikleri Yugoslavya maçıydı.Son şampiyon Brezilya'dan 3 gol yemeleri ise onları teselli eden trajikomik mutluluktu.

Tabii Kongo Oyuncuları evlerine döndüklerinde banka hesapları bıraktıkları gibi bomboştu.

Catania (1983-1984)
İtalya da Serie A hariç her ligi kazanan bir takım Catania.Tabii Serie A olmadan bu başarı sadece gereksiz bir bilgi olarak gözüküyor.Ama bu takımın Serie A da kazandığı bi başarı var.

83-84 yılı Catania takımı 34 maçlık maratonda sadece 1 kez maç kazanarak toplam 12 puan toplamıştı.Maç kazandığı takım ise sondan ikinci sırada olan Pisa takımıydı.

Amerika (1998)
Bir Dünya kupası faciası da Amerikadan.1994 2. tura çıktıktan sonra 1998 de de başarı bekleyen Amerika o kupa da 32 takım arasında 32. sırayı alarak çok büyük bir başarıya imza attı.Özellikle İran'a yenilerek İran milli takımına hayatları boyunca anlatabilecekleri bir hikaye verdi.



Fransa (2002)
Yakın tarihin en fiyasko takımlarından biriydi 2002 Milli takımı.98 Dünya Kupası ve 2000 Avrupa Şampiyonasını kazanan takımın aslında sonu Çinle yapılan hazırlık maçında geldi.Takımın belkemiği herşeyi Zinedine Zidane sakatlanıp son maça kadar oynamadı.

Kupanın ilk maçında sömürgesi olan Senegal'e yenilen Fransa kupayı hiç gol atamadan tamamlayarak tarihin en büyük fiyaskolarından biri olarak yerini aldı.

Real Madrid (2003-2004)
Fransa gibi fiyasko takımlardan biriydi 03-04 model Real Madrid.Kadrosunda Zidane,Figo,Ronaldo ve Roberto Carlos gibi Dünyaca ünlü yıldızları toparlayan takım o sene Beckham'ı da alarak çok büyük bir takım yaratmıştı.Onları buraya yazmamı sağlayan şey ise aynı sene takımın Makalele'yi satması.Bilen bilir Makelele o kadar yıldızın arkasını süpüren defansı evirip çeviren yani aslında ilk Galacticos'un en önemli parçalarından biriydi.Tabii Madrid bunu anlamadı ve sonuç itibariyle bu sezonu hiç kupa alamadan lig de de 4. olarak bitirdiler.

Tek teselli ise Asya turunda ve forma satışında kazandıkları paraydı.

Sunderland (2002-2003)
Premier Ligin en az puan alan ikinci takımı olan Sunderland o sene sadece 4 maç kazanarak 19 puan toplamıştı.Bu işin kötü tarafı ise takımın kadrosunda ondan önceki sene 30 golle altın ayakkabı alan Kevin Philips gibi yetenekleri barındırmasıydı.Yani aslında kötü bir takım değillerdi ama bir türlü kimyaları uyuşmadı.

Derby Country (2007-2008)
Premier Ligin en az puan alan ikinci takımından bahsetmişken tabii birinci olan takımdan da bahsetmek lazım.Derby Country 06-07 sezonunda Champions lig de 3. olduktan sonra WBA'yı yenip Premier Lige çıktılar.

Epey sağlam bir para aldıktan sonra bunun bir bölümünü klüp tarihinin en pahalı transferi olan Robert Earnshaw'a(3.5 milyon pound) verdiler.

İlk 20 maçta sadece 1 maç kazanan takım bunu 34 maçta 1 olarak bitirdiler.Ara transfer döneminde Manchester'ın efsane kalecisi Roy Carroll,Blackburn forveti Robbie Savage gibi oyuncular transfer eden Derby Country Mart ayında küme düşüşünü kesinleştirerek Premier Lig tarihinin en erken küme düşen takımı oldu.

Derby Country 34 maçta sadece 11 puan kazanabilmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder