5 Eylül 2009 Cumartesi

Bu Çocuk İçin Değdi Mi?

2 sene önce 16 yaşında olan Gael Kakuta, Chelsea gözlemcileri tarafından beğeniliyor ve transfer listesine alınıyor. 16 yaşında olduğu için daha transfer ücreti olmayan bu çocuğun aklı çeliniyor ve Chelsea'ye transfer gerçekleşiyor.

Normal bir hikaye gibi gözükse de bu hikaye Chelsea'nin başına büyük bir bela açabilir. Bu transferi Fifa'ya şikayet eden Lens geç de olsa hakkını aldı. Chelsea'ye 2011'e kadar transfer yasağı veren Fifa Lens'a para ödenmesini kararlaştırdı. Kakuta da 4 ay futboldan men edildi. Tabii Chelsea bunların hepsi için temyize gitti.

16 yaşında, çocuk denecek yaşta bir oyuncuyu kandırarak takımlarına imza attıran ve binbir emekle yetiştiren klübüne kazık attıran Chelsea'ye bu çok iyi bi ders olur; ancak bu transfer yasağı da gerçekten çok abartılı bir ceza olur. Sonuç itibariyle 2011'e kadar transfer olmazsa Chelsea takımı dağılabilir. Hele ki artık Abromovic'in yavaş yavaş takımdan elini ayağını çektiğini düşünürsek bir efsaneyi yerde görebiliriz.

Not:Kakuta'nın performansını merak eden arkadaşlar, kendisi çok ciddi sakatlıklar geçirmiş ve yeni yeni oynamaya başlamış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder