7 Eylül 2009 Pazartesi

Dünya Kupası Maçlarının Ardından

-Günün kazananı kesinlikle Brezilya'ydı Arjantin'i yenerek kupaya gitmeyi garantiledi. Arjantin ise böyle önemli bir maçta kaybederek Maradona'yı topun ağzına getirdi.

Messi'nin kötü oyunu, Arjantin'in kötü savunması ve kalecisi birleşince Brezilya acımadı. Bu futbol ülkesi için en büyük rakibe yenilmek daha da kötü olmuştur.

Ama şanslarına ekvador da yenilerek bu mağlubiyetin ağırlığını biraz olsun hafifletti. Bundan sonraki maç gününde Ekvador-Bolivya ve Arjantin-Paraguay maçları oynanacak.

-Portekiz ise kazanması gereken Danimarka maçında berabere kalarak her şeyi riske attı. Zaten 1. olmalarının imkansız olduu grupta ikinci Macarlarla ve üçüncü İsveç'le 2 puan fark var.

Bundan sonraki maçta Portekiz deplasmanda Macaristan'ı yense bile gruptan çıkmaları artık çok zor.

-Çek Cumhuriyeti ise bu elemelerin en büyük hayal kırıklığı yaratan takımı olduğunu göstermeye devam ediyor. Slovakya'yla berabere kalan takım en kolay grupta 6 takım arasında 5. sırada.

Çeklerin bu turnuvaya katılması artık imkansız ve eminim ki bu olayla beraber onlar da kadroda yenilik yapacaklar.

Dünya Kupası'nın Cristiano Ronaldo ve Messi olmadan olması herhalde büyük hayal kırıklığı yaratır. Dünya'nın en iyi iki oyuncusu olmadan turnuvanın reklam ve ilgi açısından büyük kan kaybına uğrayacağını düşünmek de zor değil. Bakalım bu ikiliyi 2010'da Afrika'da görebilecek miyiz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder