5 Eylül 2009 Cumartesi

Matematiğin Ötesinde

Matematiksel ihtimal kaldığı sürece Türkiye Milli Takımı'nın Dünya Kupası vizesi için savaşacağını bugünkü basın toplantısında söyledi Fatih Terim. Her zamanki kendine güvenen, kendinden emin davranışları ve kimse benim dediğimin üstüne bir şey diyemez edalarıyla.

Bosna Hersek şu anda 4 maç kala grubun 4 puan farkla ikinci sırasında. Fatih Terim'in dediğine göre Hersek'i yenerlerse gruptan çıkarmışız. Bosna bugün Ermenistan'a karşı oynuyor ki açıkcası burada herhangi bi problem çıkmadan maçı alacağını biliyoruz. Biz de Estonya'yla oynuyoruz ve biz de yüksek ihtimal puan kaybetmeyeceğiz. Belçika ise İspanya deplasmanında puan arayacak; ancak onların işi çok zor.

Bundan sonraki maç ise Bosna Hersek'e karşı. Açıkcası bu maçtan pek ümidim yok ancak hadi kazandık, bu maçı puan farkını 1 e indirdik diyelim. Aynı gün Ermenistan'ı yenen Belçika da çok az da olsa şanslı olacak.

Belçika'yla kendi sahasında oynanacak maç açıkcası Bosna'nın Estonya ile oynacağı maç düşünülünce çok daha zor geliyor. Hadi bir tarih yazdık, maçı aldık, Bosna da yendi diyelim.

Son maçlar Bosna tahminen çoktan grubu 1. tamamlaması kesinleşen İspanya'yı ağırlayacak. Türkiye ise Ermenistan'la oynayacak.

Sonuç itibariyle Bosna'yı yenmek de yetmiyor. Belçika'ya da yenilmememiz ve Bosna'nın Estonya, Ermenistan veya birinciliği garantilemiş İspanya'ya puan kaybetmesi gerekiyor ki kendimizi kandırmanın bi alemi yok.

Bakalım matematik bize kurtarmaya yetecek mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder