22 Eylül 2009 Salı

Ali Güneş'in Oynayabildiği Mevkiler


Hücumuna yardımcı savunma oyuncusu, savunmasına yardımcı hücüm oyuncusu gördüm de kaleye yardımcı savunma oyuncusu... İşte bu sadece Ali Güneş'in Dünya futboluna kazandırdığı bir olgu oldu. Gerçekten kutlamak lazım, kaleciler bile bu kadar güzel zıplayamaz. Ali resmen herkese kalecilik nasıl olur dersi verdi.

Şaka bir yana Ali Güneş'in bu hareketini eğer hakem görseydi zaten maç bitmiş olacaktı. Olsun normaldir o da, insan görmeyebilir ama bunu Erman Toroğlu'na sorun.Yok efendim bu hakem sürülmeli, bu hakemi yaşatmasınlar parçalasınlar fln da fln. noluyor ya noluyor? hakem de insan, o da hata yapabilir. Neden bu kadar üstüne gidiyorsunuz adamın?Tamam çok kötü bir maç yönetti ama adamın kaç senelik emeğini bir anda çöpe atmak da ayıptır.

Maça dair ise açıkcası Galatasaray takımı neredeyse şımarıklığının bedelini ağır ödeyecekti. Oyuncuların rakibi hafife aldığı belliydi. Tek şansları ise ilk yarı boyunca saldıran Kasımpaşa'nın ikinci yarı artık pilinin bitmiş olmasıydı. Eğer ciğerleri yetseydi belki şu anda çok farklı şeyler yazıyor olabilirdim ama yapamadılar.

Bundan önceki yazımda belirtmiştim. Galatasaray'ın hücum hattı Türkiye ligi için fazla zengin diye. İşte size en açık örneği. Adamlar Elano ve Baros'u çıkartıp Keita ve Nonda'yı sokuyor. Kimse kızmasın ama Galatasaray'ın yedeği Nonda Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın sahip olduğu forvetlerin hepsinden daha iyi. Basan, saldıran, savunmayı yoran ve en önemlisi gol atabilen (Evet Güiza, bu taş sanaydı!) bir oyuncu.

Galatasaray, klüp tarihinde ilk kez ilk 6 maçını kazanmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder