8 Eylül 2009 Salı

Düşeş

Fatih Terim'in en büyük farkıdır belki de gerektiği zaman gerektiği yerde maçı alması. Avrupa Şampiyonası elemelerinde Norveç'i yenmek gerekiyordu, yendi. Avrupa Şampiyonası'nı hiç açmayalım bile. Orada olanlar düşeşten başka bişey değil.

Şimdi ise sırada Bosna Hersek maçı var. Açıkcası Mustafa Denizli'nin gazını geçersek Bosna şu an bizden çok daha iyi bir 'takım'. Süper 3'lüsü Misimovic, Dzeko ve Ibisevic'den özellikle ilk ikisi çok formda. Bizim pert olmuş savunmamızın bu 3'lüyü durdurması açıkcası çok zor.

Peki bu maçı kazanma şansımızı yükseltebilecek olan şey ne? İlk başta Bosna tarihinde ilk defa Dünya Kupası'na veya büyük bir kupaya katılmaya bu kadar yakın. E bu yakınlık da sonuç itibariyle oyuncularda baskı ve stres yaratıyor. Bu stres dışında beraberlik bile yettiği için takım tam anlamıyla kendileri gibi oynamayıp savunma yapan bir takıma dönüşecek ve bu da onlarda yedikleri bir golü çıkaramama gibi bir şanssızlık yaratabilir.

Eğer Bosna şu ana kadar yaptığını yapıp kendi oyununu oynarsa işimiz çok zor. Ama Fatih Terim hep düşeş atmasını bildi. İnşallah yarın da düşeş atıp bizi sevindirmesini bilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder