10 Eylül 2009 Perşembe

Aylık 260 Bin Tl'ye Yapılan İşler

Dün sırf kızgınlıktan saçmalamamak için bir şeyler yazmadım. Şu fotoğraftaki adama sinir olduğum kadar kimseye sinir olmadım çok uzun zamandır.

İnsanların aylık 660 tl asgari ücretle geçinmeye çalıştığı ülkede aylık 260 bin tl alan, yılda en fazla 10 maça çıkan bir adamdan bahsediyoruz. Hadi alsın, helal olsun. Mourinho bunun 2-3 katını alıyor ama başarılı da oluyor. Peki bizim elimizde ne var?

Milli takım anlayışı o ülkenin en iyi oyuncularının toplanmasıyla oluşan, kısaca bir ülkenin sahip olabileceği en iyi takımdır. Bizde ise Milli takım Fatih Terim'e yalakalık yapan oyuncular etrafındadır.

Emre ile kavga etti diye bir daha hiç milli takıma alınmayan Gökdeniz'i mi istersiniz yoksa Fatih Terim'i eleştirdiler diye bir daha milli takım yüzü görmeyen Fatih Tekke ve İbrahim Toraman'ı mı?

Bunun sonucu ise kurtarıcı olarak 2 sene önce kendi takımlarında bile oynamayan çocuklar veya Fenerbahçe'de bile doğru düzgün oynamaya yeni başlayan Önder Turacı. Hani İbrahim Toraman'ın yerinde oynayan. Sonuç da gördüğünüz gibi.

Her şeyi geçtim, mağlubiyet de olabilirdi. Sonuç itibariyle onlar bizden daha takım ama eğer sen bir geminin kaptanıysan o gemiyi terk etme lüksün yoktur. 65 yaşında adamı 20 yaşındaki çocuklar sakinleştirmeye çalışıyor. Resmen komedi. Sonra kalkıp "hakem Portekiz'e gittiğinde 'Fatih Terim'i oyundan attım.' der artık." diyecek kadar küstahlaşmak.

Bosna'nın teknik adamını alkışlamak lazım. Doğru oyunlarla Fatih Terim'in içinde zaten var olan "Ben en büyüğüm!" hissiyatını daha da yükseltti. Sonuç itibariyle adamların ''korktukları'' Fatih Terim gemisini bırakıp gitti. Hem de neden faul değil diye. Dünyada teknik adamın itirazı sonucu sayılmayan kaç gol var ki?

Bundan sonra ne olacak belli gibi fatih terim istifa edecek insanlar bizi bırakmayın hocam diye ağlayacak fatih terim de halkımı bırakamam diyip yine bize aynı şeyleri yaşatacak.Başka bi yerde yazdığımı yeniden yazıyorum Fatih Terim yerine son 5-6 senedir Fm/Cm oynayan biri bile daha iyi takım kurar,taktik kurar ve en azından takımın başında kalır.Hem de bedavaya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder