8 Eylül 2009 Salı

Okan Koç

Çanakkale Dardanelspor'un küçükler takımında başlayan futbol yaşantısı ilk başta orada parladı. O kadar iyiydi ki 17 yaşında Ajax onu izlemeye geldi. 3 büyükler peşinde koştu ama İlhan Cavcav onu takımına transfer etti.

2001'den 2005'e kadar Gençlerbirliği forması giyen Okan Gençlerbirliği'nin Uefa daki büyük başarısında en büyük paya sahip oyunculardandı. Sağ kanattan yaptığı akınlar yaptığı ortalar ve hiç bitmeyen enerjisi onu ve Gençlerbirliğini yukarı taşıdı. Artık 3 büyükler ciddi ciddi peşinde koşmaya başlamıştı bu çocuğun.

Galatasaray'la anlaştı derken Beşiktaş aldı bu çocuğu. Mehmet Topuz'da olduğu gibi ilk başta Galatasaray'ı istiyorum dedi. Sonradan çocukluktan Beşiktaşlı oldu bi anda!

Bu genç yetenek İstanbul'a geldikten sonra değişti. Evinde fuhuş yapıldığına dair söylentiler çıktı. Gece klüplerinden çıkmadığı söylendi. O, bunların hepsini yalanlasa da önce Lucescu fazla süre vermedi; sonra Del Bosque onu takımdan gönderdi.

2 Kiralık denemesinden sonra Beşiktaş'la sözleşmesini fesh etti. Galatarasaray'la anlaşacakken bu iş Beşiktaş'ın itirazu sonucu olmadı ve Okan'ın kariyerinde son yükselme şansı da böylece yalan oldu.

Ankaragücü, Konya, Manisa derken en son 2. lig takımlarından Sakaryaspor ile anlaştı.Takım onunla beraber küme düştü. Okan eski Okan değildi. O fırtına çocuk gitmişti. İstanbul hayatı bu çocuğu yok etmişti resmen.

Okan bu sene Altay'la anlaşmış. İnsan böyle harcanmış yetenekleri görünce üzülüyor ama İstanbul hayatı işte, insanı yok ediyor. Her ne olursa olsun biz onu efsanevi Gençlerbirliği takımının en önemli parçalarından biri olarak hatırlayacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder