4 Eylül 2010 Cumartesi

Yann M'Vila

Fransa'nın Dünya Kupası faciasından sonra oynadığı ilk resmi maçta Belarus gibi zayıf bir ekibe sahasında 1-0 mağlup oldu. Takımda kökten değişime giden Laurent Blanc'ın güvendiği yeni isimlerden birisi de Rennes'in 20 yaşındaki yıldızı Yann M'Vila'ydı. Geçen sene Dünya Şampiyonasında Fransa'nın 19 yaş altı milli takımının kaptanlığını yapan M'Vila vasat Fransa Milli takımında Florent Malouda ile birlikte en iyi oynayan isimdi.

Nasıl bizim medyamız bizim takımlarımızı yüceltip futbolun devleri gibi gösteriyorsa Fransız basını da yeni nesilin yetenekli futbolcularına yeni Zidane, yeni Henry gibi benzetmeler yapıyor. Fransız basınına göre M'Vila ise yeni Patrick Vieira. Stade Rennes'in formasını giyen defansif ortasaha oyuncusu Vieira'ya göre daha kısa (1.92-1.83) olsa da hava toplarında Vieira kadar etkili. M'Vila tekniği ve gücüyle de Fransızların efsane oyuncusuna benzetiliyor.

Geçen sezon 35 maçta oynayan M'Vila gösterdiği performansla Fransa Milli takımına seçildi. M'Vila başta Fransa'nın büyük takımları olmak üzere Avrupa'nın bir çok büyük takımı tarafından bu yaz transfer edilmek istendi ancak Rennes 2014 senesine kadar sözleşmesi olan futbolcusunu satmakta aceleci davranmıyor fakat M'Vila'nın performansı yükselmeye devam ederse yıldız futbolcuyu Rennes takımının tutması çok zor gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder