6 Eylül 2010 Pazartesi

Belçika Kolay Takım

Almanya maçının ilk 11'i : Bailly (Borussia Mönchengladbach) , Alderweireld (Ajax), Van Buyten (Bayern Münich), Kompany(Manchester City), Vermaelen (Arsenal), Hazard (Lille), Simons (Nürnberg), Fellaini (Everton), Vertonghen (Ajax), Dembele (Fulham), Lukaku (Anderlecht)


Bazı spor yazarlarımız ve gazetelerimiz tarafından rakip olarak gösterilmeyen Belçika'nın Almanya maçındaki ilk 11'inde bu oyuncular vardı. Takımda sadece Lukaku'nun kendi ülkesinde oynuyor olması aslında karşımızdaki rakibin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Lukaku demişken kendisinin geçen sene 17 yaşındayken Belçika gol kralı olduğunu ve bir çok büyük kulüp tarafından istendiğini ama Anderlecht'in satmadığını hatırlatalım.

Lukaku dışında Bayern Münich'in 5 sezondur formasını giyen Van Buyten, Arsenal'in önemli savunma oyuncusu Vermaelen, birçok takımın transfer listesinde olan Hazard, Everton'ın yetenekli orta saha oyuncusu Fellaini ve Fulham'a transfer olan Dembele Lukaku dışında Belçika'nın önemli futbolcuları.

Yarın oynanacak maç aslında erken final denilen cinsten bir maç zira Türkiye veya Belçika'nın 1. olacağını düşünmek biraz hayalcilik olur. Bu açıdan bakınca yarın oynanacak maçın sonucunda alacağımız üç puan bizim için gerçekten çok önemli bir sonuç olur.

Türk futbol tarihi rakiplerimizi küçümsememiz sonucu oluşan felaketlerle doluyken (Letonya ilk akla gelen örnek) yetenekli futbolculara sahip olduğu sadece oyuncuların oynadığı yerden bile belli olan bir takımı çok rahat yenebileceğimizi düşünmemiz gerçekten çok garip. Yarın oynanacak maç iki takımın da yolunu çok erken bile olsa belli edecek. Böyle diyorum ama bu maçı kazandıktan sonra geçen elemelerde olduğu gibi kolay takımlara karşı puan kaybedersek bu galibiyetin hiç bir anlamı kalmaz .

2 yorum:

  1. Lukaku aslında bu sene Real Madrid'e transfer olacaktı ama aile bir sene daha Belçika da kalmasını istediği için bu transfer gerçekleşmemiş bu olay bile adamın ne kadar yetenekli olduğunu gösteriyor

    Garnest kompanyi atlamışsın o sana göre iyi futbolcu değil mi ?

    YanıtlaSil
  2. O haberi bende okudum ama tek isteyen Real Madrid olmadığı için bir çok takım diye genelleme yaptım.

    Kompany'i ilk başta unuttum ancak sonra oynama ihtimalinin az olduğunu duyunca eklemeyeyim dedim.

    YanıtlaSil