3 Eylül 2010 Cuma

Dünyanın En Bencil Takımı




Robinho, Ibrahimovic ve Ronaldinho'nun Fenerbahçe tarafından çeşitli spor gazetelerimiz tarafından transfer edilmeleri dışında en önemli özellikleri topu seven futbolcular olmaları. Ronaldinho'nun ne kadar topu sevdiğinden bahsetmek saçma, zira sırf topla istediği kadar oynamıyor diye Barcelona'dan ayrılan Ibrahimovic'den de, Robinho ise tipik bir Brezilyalı topu ver sabaha kadar oynasın.

Kağıt üzerinde her ne kadar mükemmel bir hücum hattı yaratılmış gibi gözükse de açıkcası bu takımın çok çabuk dağılacağına inanıyorum. Topu seven ve savunmaya çok nadir dönen bu üçlünün takım kimyasını bozacağını tahmin etmek zor değil. Milan'ın savunması bu kadar problem olacak gibi gözükürken savunmasıyla ünlü İtalya liginde işleri gerçekten zor aslında takımın başarısı bu üçlüden ziyade Milan'ın efsane oyuncusu Gattuso ve arkadaşlarına bağlı.

Bu üçlünün paslaşabilen savunmaya dönen bir sisteme geçebilmesi gerçekten futbol dünyasını sallar ama bu biraz hayalcilik gibi geliyor. Fakat şunu unutmamak lazım ki bu üçlü yavaş yavaş şanslarını tüketiyor. Ronaldinho'nun sözleşmesi yenilenmeyecek gibi gözüküyor, Robinho neredeyse Türkiye'ye geliyordu, Ibrahimovic'in ise artık insanlar tarafından yetenekleri sorgulanıyor.

Kısacası bu üçlü son şansını deniyor eğer başarabilirlerse ben de dahil olmak üzere bir sürü insanı şaşırtacaklar ama ilk önce onların değişmesi gerekiyor çünkü güzel bir atasözümüzün de dediği gibi bir koltuk sadece bir karpuzu taşıyabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder