1 Eylül 2010 Çarşamba

Arda Turan'ın Bonservisi Ne Kadar ?




Arda'nın futbol sahnesinde adını duyurduğu şampiyona 2008 Avrupa Şampiyonası'ydı. Türkiye'nin bu genç orta saha oyuncusu Avrupa'nın önemli takımları tarafından takibe alındı.

Arda'nın en büyük şanssızlığı Galatasaray'ın en kötü dönemlerinden birine denk gelmesiydi. 2008 Avrupa Şampiyonası'ndan sonra Şampiyonlar Ligi'ne katılamayan Galatasaray genç yıldızını sadece 2. sınıf takımlar karşısında Avrupa Ligi'nde gösterme şansı buldu. Bu da yetmezmiş gibi 2010 Dünya Kupası biletini de kaçırınca Arda'nın Avrupa devleri tarafından transfer edilme ihtimali hayli düştü.

Durum böyleyken yani Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kupası'na katılmayan sadece Avrupa'nın ikinci sınıf bir liginde ve Avrupa'nın küçük takımlarına karşı oynayan aslında kapalı kutu olan bir oyuncu için Galatasaray'ın istediği bonservis tam olarak ne kadardır ?

Bu konuda Almanya'nın 20 yaşındaki yıldızı Thomas Müller'i örnek gösterebiliriz. Dünya Kupası'nda Almanya Milli Takımıyla parlayan Thomas Müller Bayern Münich'le de Şampiyonlar Ligi finalini gördü. Müller'in transfermarkt'a göre Bonservis değeri 23 milyon euro yani Galatasaray'ın Arda için istediği tahmini bonservis ücreti.
Durum böyleyken hem Avrupa'nın dev kulüpleri tarafından teklif beklemek hem de yüksek bonservis istemek hayalcilikten başka bişey değildir. Kaldı ki Atletico Madrid her ne kadar Real Madrid, Barcelona gibi dev bir takım olmasa da Arda gibi genç yıldızlara sahip çıkan onları parlatan bir takım.

Yazının başında belirttiğim gibi Arda aslında şanssız bir futbolcu. Transfer döneminin son günü değil de daha önce bu teklif yapılsaydı belki Galatasaray teklifi kabul ederdi ama son günde böyle acele bir karar verip takımın kaptanını satmak çok zor iş zira Galatasaray'ın Arda'yı doldurmak için şansı olmayacaktı ve en küçük başarısızlıkta taraftarlar kahramanları Arda'nın gidişinin hata olduğunu söyleyecekti.

Arda Turan ve Galatasaray bu kadar iyi bir teklif bir daha görecek mi bunu zaman gösterecek ama inşallah Türk futbolu futbolu bıraktıktan sonra ben Avrupa'ya gitsem orayı sallardım diye sallayacak başka eski bir futbolcuya daha sahip olmaz

2 yorum:

  1. Arda'nın değeri bence 15-18 m€ arasıdır. Bu seneki performansı herşeyi belirleyecek. Süper bir sezon geçirirse (thminim öyle) sezon sonu verdiğim rakamlara İngiltere'ye gider. Ama tersi olur kötü bir sezon geçirirse iyi bir takıma transferi için en az 3-4 sene kaybeder.

    http://hagininkosani.blogspot.com/2010/09/arda-turan-11-000-000.html

    YanıtlaSil
  2. Avrupa da oynamayan sadece Türkiye liginde oynayan adam her maç istese 20 asist bile yapsa kimse gözünü karartıp 15 milyon euro vermez. Kaldı ki artık takımlar transfer yaparken para verirken 2-3 kez düşünüyor evet Arda yetenekli bir futbolcu ama ne yazık ki o kadar etmez.

    Bu 11 milyon euro transfer teklifi hakkında da yalan olduğuna dair yazılar var ama ne kadar doğrudur onu bilemeyiz tabii

    YanıtlaSil