7 Eylül 2010 Salı

Nuri Neden Oynamaz ?



"Eğer Nuri gibi bir oyuncuyu yedekte oturtabiliyorlarsa Türkiye'nin kadrosunda harika oyuncular yer alıyor olmalı. Bu olay sadece beni şaşırtmıyor. Nuri'nin Stuttgart maçında gösterdiği performansı hepimiz gördük. Mevcut formuyla milli takımda oynamayı hak ediyor. Kendisini kanıtlaması için daha ne yapması gerekiyor anlamıyorum. Bu olay beni ve Nuri'yi hayal kırıklığına uğratıyor. Sonuçta kararları Hiddink veriyor. Ama oynamayacaksa milli takıma gitmesi için herhangi bir neden yok"

Nuri Şahin, 2005 yılında yapılan 17 yaş altı Dünya Şampiyonasının yıldızlarından biriydi . Nuri, Türkiye'nin Dünya üçüncüsü olmasını sağlayan oyuncuların başında geliyordu. Bu yeteneği kazanmak isteyen Almanya oyuncuya Alman Milli Takımını seçmesi için baskıda bulundu. Doğup büyüdüğü ve futbolunu geliştirdiği yer olan Almanya için oynamasının onun için daha iyi olacağını söylediler. Nuri çoğu Türk insanının yapacağını yaptı ve kararını Türkiye'den yana verdi.

İşte o 2005 senesinde Nuri'nin ilk çıktığı maçta ironik bir şekilde Almanya ile oynadığımız dostluk maçıydı. Maçta gol atan Nuri Türk futbol tarihine gol atan en genç oyuncu olarak adını yazdırmıştı.

Bundan sonrasını az çok biliyorsunuzdur. Almanlara kaptırmadığımız bu genç yetenek Fatih Terim ve kurmayları tarafından bir türlü takıma monte edilemedi. Takıma çağrılmadı, çağrıldıysa da oynatılmadı. Bu aslında pek fazla kişiyi şaşırtmadı çünkü Fatih Terim'in gözüne girmek zordur ancak gözüne girdiğin zamanda ne hata yaparsan yap her zaman senin arkanda durur. Emre Belözoğlu ile yaşadığı ilişki buna en güzel örnektir.

Hiddink dönemi geldiğinde değişiklikler beklenirken kimse sihirli bir asa ile şu ana kadar hiç duymadığımız yetenekli oyuncular çıkartmasını beklemiyordu. Sadece Nuri ve Mevlüt gibi genç futbolcuların artık sahne almasını istiyordu. Fatih Terim döneminde yaşanan en büyük problemlerden biri de bu gençlerin görmezden gelinmesiydi.

Jürgen Klopp'un veya bizim konuşmamız için daha çok erken ama gerçek olan 2012 Avrupa Şampiyonasında Emre 32, Nihat 33, Aurelio ise 34 yaşında olacak. Emre'nin formu iyi olduğu için şu sıralar oynaması doğal ama artık Nihat'ın yerine Mevlüt, Aurelio'nun yerine ise Necip'in oynaması gerekiyor. Hiddink, Ersun Yanal gibi cesur bir karar verip bu oyuncularla bağı kopartabilir, kopartmasa bile yedek olarak oynatabilir ama biliyoruz ki böyle bir durumda en küçük başarısızlıkta dahi her şey bu oyuncuların yokluğuna bağlanacak .

Aslında Guus Hiddink ve kurmaylarının Jürgen Klopp ve benim gibi düşünen insanları utandırmasını çok isterim ama burası günü kurtaranların yaşayabileceği bir ülke. Bu yüzden Jürgen Klopp Nuri'nin yedekliğine alışsa iyi olur.

Not: Bu adamı Jack Hollaway'a (Lost-Sawyer) benzeten bir tek ben mi varım ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder