4 Eylül 2010 Cumartesi

Misimovic Türkiye'ye Alışamamış

"Schalke'yi çok istedim ama olmadı. Artık herhangi bir şekilde gidemem ama Schalke'de forma giymek son derece heyecan verici olurdu. Ama artık o defter kapandı"

Türkiye'ye transfer olan futbolcular için bir el kitabı yapılsa herhalde ilk on kural içinde '' Her zaman Dünya'nın en büyük kulübüne gelmiş gibi davran'' maddesi olurdu. Ülkemizin spor gazetelerinin, taraftar gruplarının bu açıklamaya sinirlenmiş olması gerçekten garip bir durum zira bırakın Misimovic'i Galatasaray da oynayan herhangi bir oyuncuya Galatasaray yerine Schalke de oynamak ister misin diye sorulsa herhalde balıklama atlardı ama işte doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar atasözü boşuna bu topraklardan çıkmadı.

Taraftar sitelerindeki yorumların çoğu aynı şeyden bahsediyor: Galatasaray forması herkese nasip olmaz. Bu aslında Galatasaray'ın değil Beşiktaş'ın , Fenerbahçe'nin başına gelse de aynı yorumlar yapılacaktı. Bu konu aslında düşündürücü zira kendimizi Avrupa arenasının neresinde görüyoruz anlayamıyorum. En son büyük başarısını 3 sezon önce yaşayan, en son aldığı kupayı 10 sene önce kazanan bir ülkenin futbol da yeri tam olarak nerededir ?

Gazeteler, biz taraftarlar öyle bir gazlıyoruz ki birbirimizi insanlar böyle açıklamalar yapınca suçlanıyorlar. Biraz karşı tarafı düşünsek aslında bu olayların hiç biri olmayacak. Şöyle düşünün Schalke, Almanya liginde Almanya ligi Dünya'nın en fazla izlenen 3. ligi, Schalke futbolla alakam var diyen insanların hepsinin tanıyabileceği bir takım ve bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde olacaklar. Bunları göz önünde tutunca hangi insan evladı daha fazla ilgi ve daha fazla başarının olduğu bir yerde olmak istemez ki ?

Sonuç olarak Misimovic'in bu açıklamayı yapması gerçekten gereksiz bir hareket olmuş ama kızılacak bir durum yok. Bunları diyen Misimovic aynı röportaj da Galatasaray ve İstanbul için güzel şeyler de söylemiş.

"Buradaki taraftarlar gerçekten çok ateşli. Sessiz bir kasabadan büyük bir şehre gittim. Galatasaray çok başarılı bir takım ve tek hedefleri şampiyonluk. Sezona iyi bir başlangıç yapılmasa da başarılı olacağımıza inanıyorum"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder