8 Eylül 2010 Çarşamba

Kadıköy Kırmızı Beyaz

Blog da artık tek başıma yazmıyorum. Berkay Tokgöz arkadaşım da benimle beraber yazmaya başladı. Berkay önemli maçları yorumlayacak ve daha çok Fenerbahçe ağırlıklı yazılar onun elinden çıkacak. Bu yazdığı ilk maç yorumu ve ona buradan yeniden teşekkür ederim.

Guus Hiddink göreve geldiğinde oh be demiştim.Artık sistemsizlikten uzaklaşacağız ve sağlam,düzenli,hücum oyunu isteğimize uygun bir takım yaratılacak diye düşünmüştüm.İlk 11 leri gördüğümde ilk tepkim biz nasıl gol atacağız ? oldu.Kadroya baktığımızda 3 ön libero oynayan oyuncu ile sahadaydık.Bu bana biraz mantıksız geldi,çünkü evimizde mutlak kazanmamız gereken bir rakibe karşı böyle oynamak ve oyunu sıkıştırmak faydamıza olmayacaktı.Çünkü biz savunma yapamıyoruz.Beceremiyoruz,olmuyor.Genetiğimizde yok.Biz en başarı olduğumuz turnuvalarda,finallerde hep hücum oynayarak kazandık.Tempo yaparak kazandık.Yarı finalde Almanya'ya karşı 10 kişi savunarak gol yedik ve elendik.Hal böyle iken bu kadroyu görünce biraz umutsuzluğa kapıldım.

Grup kuraları çekildiğinde ilk rakibimizin Belçika olduğunu düşünmüştüm.Son söyleyeceğimizi ilk söyleyelim.Bu galibiyet çok önemliydi.İlk yarıda hiçbirşey yapmadık ve içeriye 1-0 mağlup girdik.Yediğimiz golü anlatmaya gerek yok.Bu düzeyde bir takım böyle komik bir yan top golü yememeliydi.Maçı getiren değişiklik ikinci yarının başında Selçuk-Semih değişikliğiydi.Hepimizin gördüğünü doğal olarak Guus Hiddink'te görmüş olacak ki,bu değişikliği yaptı.Semih'in girişiyle hem oyunu rakip sahaya yıkmış olduk,hemde yetenekli oyuncularımız boş alan bulmaya başladılar.Aslında normal olan buydu.Beklediğimiz,görmek istediğimiz oyun bu olmalıydı.O bakımdan çok iyiyiz,mükemmel oynadık demek aşırı iyimserlik olur.Eleştirebileceğimiz en önemli konulardan biride,duran toplardaki zaafiyetimiz.İlk gol için söylediklerimizi,ikinci golde de söyleyebiliriz.Hemde fazlasıyla.Onur'un boşa çıkmasıyla yediğimiz gol,futbol komedi programlarında gördüklerimiz cinstendi.Sanırım bu da bizim kalıtımsal bir hastalığımız.

Bir paragrafta çantada keklik görünen Belçika'ya açalım.Üst düzey liglerde oyuncuları var.Hücumsal anlamda takımın liderliğini yapan Felliani,sağ kanattaki Dembele,yedek başlayan Eden Hazard ve forvetteki Lukaku çok önemli oyuncular.Biraz zamana ihtiyaçları var.Çünkü çok gençler ve tecrübe eksikliğinden hatalar yapabiliyorlar.Bu sorunularınıda aştıklarında finallerde ve turnuvalarda en az finallerden birine oynayacak bir ekibe ulaşmış olacaklar.Çünkü,çok sağlam bir jenerasyon yakalamış durumdalar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder