26 Ağustos 2010 Perşembe

Gareth Bale

2-3 sene öncesine kadar sadece Fm oynayan kişiler ve dikkatli gözler tarafından seçilebilen Gareth Bale şu an Dünya'nın en iyi sol beklerinden biri olmaya doğru ilerlediğini gözümüze sokarcasına mükemmel maçlar çıkararak gösteriyor. Bale sadece bek olarak değil ilerde de mükemmel oynuyor.

Galler doğumlu olan futbolcu da Theo Wallcott gibi Southampton da 1 sene oynadıktan sonra İngiltere'nin devlerini peşinden koşturmuştu. Wallcott gibi Bale içinde Southampton'ın kapısını çalan Arsenal bu sefer oyuncuyu rakibi Tottenham'a kaptırmıştı. Tottenham 18 yaşındaki bu oyuncu için 5 milyon pound bonservis ödedi.

2010 yılına gelene kadar ki geçen 3 sene de Bale istenen performansı bir türlü sergileyemedi. Bale'ın kendisine geldiği maçlar olarak 2010'un nisan ayında oynadığı Arsenal ve Chelsea maçlarını gösterebiliriz. İki maçta da gol atan Galli oyuncu Nisan Ayının En başarılı Genç Oyuncusu ödülünü kazanmıştı.

Geçtiğimiz sezonu formunun zirvesinde bitirip Tottenham'a Şampiyonlar Ligi vizesini kazandıran genç oyuncu bu sezona da çok iyi başladı. Yaz dönemin de Milan'ın iki kez transfer etmeye çalıştığı Galli oyuncuyu Tottenham'ın satmama kararının ne kadar doğru olduğunu gösterecek gibi gözüküyor.

Yazının başında da yazdığım gibi Gareth Bale eğer bu form seviyesinde devam ederse en iyilerden birisi olacağını söylemek şimdiden mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder