25 Ağustos 2010 Çarşamba

Bordeaux Lyon'a Yenildi

Geçen sene nisan ayında Bordeaux lig şampiyonluğu için yarışan Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Finale çıkan kısacası istediği her şeye ulaşmak üzere olan bir takımdı.

Sonra ne olduğunu biliyoruz Bordeaux Şampiyonlar Ligi'nde Lyon'a elendi. Bu elenmenin ardından lige konsantre olamayıp Avrupa biletini elde edebilecek bir sıraya bile yerleşemedi. Kısacası Lyon'a elendikleri gün Bordeaux'un zirveden düşüşe geçtiği zaman oldu.

Yaz döneminde takımın en önemli oyuncularından biri olan Chamakh'ı Arsenal'e bedava kaptıran Bordeaux takımın diğer önemli oyuncusu Gourcuff'u her ne kadar kadroda tutmak istese de Avrupa sahnesine çıkamayacak olan takımda kalmak istemeyen Gourcuff ayrılmakta kararlı olduğunu gösterdi. Arsenal gibi büyük klüplerle para yüzünden anlaşamayan Bordeaux çaresiz olarak çöküşününün sebebi olan Lyon'a 22 milyon euro karşılığında Gourcuff'u sattı.

Futbol işte böyle garip bir oyun eğer o eşleşmeyi Bordeaux kazansaydı şu an belki Chamakh ve Gourcuff Bordeaux forması giyiyor olacaktı fakat şu an gerçek olan tek bir şey var Bordeaux bu kayıpla beraber eski güzel günlere resmen veda etmiş oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder